tisdag, maj 15, 2007

Gräva

I Danmark hittar man tuffa grejor från romarriket. I Norge hittar man välbevarade vikingaskepp, och dinosaurier till och med. Men vad hittar man i Sverige? Säkert jättemånga roliga saker - roliga för entusiaster och arkeologer. Men inga vikingaskepp, och inga dinosaurier. Inga spektakulära saker. Nå, det ska väl vara Vasa då, men det är ju bara ett bevis på hur spektakulärt klantiga vi har varit, även om Vasa förvisso är snygg.



På tal om att "hitta på jobb". Snabbutbilda en miljon arbetslösa till grävare! De arbetslösa är spridda riket runt, och de ska få information/kartor/flygbilder över sitt närområde. Sen kan de sätta igång att utforska jorden under sina fötter. Nån jäkla spektakulär grej borde väl komma fram då? Jag ställer mig först i grävarkön - jag säger upp mig från jobbet och börjar gräva.
---
Andra bloggar om:

7 kommentarer:

Maria sa...

Man får skylla på de där "toc-toc-toc-Romarna" - de borde ha utökat sitt rike lite längre norrut! Då hade man som nordisk arkeolog haft julafton vid varje spadtag... men nu sket dom i oss här uppe och intog Britannia istället... synd nu blir det mest sten och hål efter något-gud-vet-vad-typ-en-husvägg man hittar här!

Anonym sa...

Vad som anses roligt brukar ju vara tämligen subjektivt men guld går väl alltid hem?

http://mis.historiska.se/mis/sok/fid.asp?fid=108924

stationsvakt@gmail.com sa...

maria: Vi måste gräva djupare. Nån jävla mammut borde vi åtminstone hitta.

johan: Jo, guld är aldrig fel. Men det är ju inte jättemaffigt att glo på när det är utställt.

Anonym sa...

Visst har man grävt upp dinosaurier i sverige, iaf lite benrester, så det så! Och Bockstensmannen! Och alla spjutspetsar och grejer man grävt upp på Birka! Det finns säkert en massa saker man grävt upp här i Sverige! Du kanske vill ta på dig att göra en liten undersökning?

stationsvakt@gmail.com sa...

j: jag är för slö och bekväm för att undersöka. men bockstensmannen har du rätt i är jäkligt häftig. borde lyftas fram mer.

Maria sa...

Precis - Bockstensmannen... du får fira semestern med att krypa runt i mossar lite här och där i vårat avlånga land, då kanske det dyker upp något spännande! Själv har jag hittat ett grishuvud en gång, men det var nog inte så gammalt eftersom det var rätt välbehållet - typ några veckor kanske...

stationsvakt@gmail.com sa...

Maria: Grishuvudet borde du ha kokat rent och satt upp på väggen. Jag var förresten spökarkeolog för ett par somrar sen.