tisdag, juni 26, 2007

Allsångshot

Säkerheten kring Allsång på Skansen har skärpts efter att en person i produktionen mottagit ett hotbrev. "Det är någon som är så pass irriterad på programmet att man inte vill att det ska sändas" (SvD)
På nåt sätt är såna här nyheter ganska onödiga, eftersom de alltid är så torftiga. Man får inte veta nåt. Det man får reda på är att en produktion har blivit hotad, men att det är ganska vanligt att produktioner, och folk som ingår i dem, blir hotade. För att göra nyheten mindre torftig tar man sig ett snack med polisen:

Vem står bakom brevet?
Det vill jag inte svara på.
Vilka åtgärder vidtar ni?
Det vill jag inte gå in på.

Egentligen är spekulationerna i läsarkommentarerna under artikeln mer matnyttiga, även om de nu är spekulationer:

// Hotet kommer säkert från SVT självt. Det är Hanna Wilenius och Robert Aschberg som hotat med att spruta vatten på allsångsledaren med en mikrofon och sedan glatt kalla det bus och busaktighet.
// Det knappast är en yngre person som har framfört hotet. Och äldre personer pratar mer och gör mindre.
---
Andra bloggar om:

5 kommentarer:

Anonym sa...

Håller helt med. Vad är poängen med att skriva om det egentligen, när man i alla fall inte får veta något? Jag förstår ju att polisen inte går ut och talar om det, men då kanske tidningen borde inse att nyhetsvärdet heller inte blir så högt.

stella sweden sa...

Allt är relativt, även "nyheter".
Om jag gjorde allvar i mitt hot att en dag stå vid vägkanten och rikta en hårtork mot alla bilister så kanske det skulle få ett visst nyhetsvärde?
Eller?

djkevru (djäkla evru)

stationsvakt@gmail.com sa...

suukla: Faktiskt.
Jag var förresten inne på din blogg. Gillade sättet du lade länken överst, och skrev under.

StellaP: Folk skulle tro att du mätte hastigheten.

Hanseric sa...

Det är väl framförallt ett sätt att visa att det är sommar. Trots att vädret suger. Jag röstar på minst sju löp med Lundin i sommar.

stationsvakt@gmail.com sa...

Idépappan: Ja - minst.