måndag, juni 04, 2007

En liten lycka

Jag har en mapp i min Google Reader som heter "svenskt". Jag har massor av mappar därinne, till exempel "humor", "ljud-film" och "bild". Men "svenskt" är ändå min favorit.

Minns ni de där små bilderna från förr som hette "Lycka är" (eller om det var "Kärlek är", jag minns inte)? Det var gullegull-bilder föreställande ett litet par som ofta höll varandra i händerna. Under dem stod ett litet visdomsord, typ: "Lycka är att ... blablabla".

Lite så är det - lycka är att ha en välpumpad mapp som heter "svenskt" i sin Google Reader, så är det. Jaja - lycka är naturligtvis att ha friska barn och nån att hålla i handen och allt det där, men om man tar ner det till ett mer jordiskt och konkret plan så kan faktiskt en sån mapp vara lycka. Det är en liten lycka förvisso, men inte desto mindre, om man säger så. Idag var mappen fin, tycker jag. Den bjöd bland annat på Spengo-posten "Oh I can't let go", vilken gav mig en stunds morgontrevnad.

Kanske väl många ord det här. Jag kunde kanske lika gärna ha skrivit: Fan vad bra det är att ha en flödesläsare med en massa sköna grejor i, men på nåt sätt kände jag ändå att jag borde hylla de små sakerna här i livet - eller här i datorn.
---
Andra bloggar om: , ,

6 kommentarer:

Puman sa...

"Lycka det är att ha betalat allt och ändå ha pengar kvar"

Det är fel på min Google - hittar inte "friska barn" :P

Anonym sa...

Lycka är att slippa kronofogden...Tänk på det, alla som inte VET detta...
:-) Molly Ginger(med galghumor)

stationsvakt@gmail.com sa...

Puman: Lycka är att ha sålt smöret och inte tappat pengarna. :-D

Molly: Den lyckan känner jag ständigt, sen ett par år tillbaks.

Maria sa...

Lycka är JUST precis de här små sakerna... lite mappar här och lite glass där... gulliga djur i en hörna... roliga människor både här och där... man ska inte göra det för svårt för sig, det kostar för mycket och är sällar värt det!

Maria sa...

SÄLLAN ska det va... sällaN!!!

stationsvakt@gmail.com sa...

maria: Skulle man råka på nån stor jävla lycka skulle man formodligen inte känna igen den - eller ens klara av den.