måndag, juni 04, 2007

Kanske inte så många?

Jonas från Stockholm var en av de 128 personer som greps vid lördagens demonstration: "Det är action, kul att se. Drag liksom, säger han och skrattar."

En stilla undran. Om man toge bort alla som Jonas ur en typisk sån där demonstration, eller varför inte ur hela Antifascistisk Aktion och Reclaim the streets - hur många blev det då kvar? Kanske inte så många.
---
Andra bloggar om:

4 kommentarer:

Anonym sa...

Men å andra sidan skulle inte tidningarna få lika mycket att skriva om. För hur intressant är det egentligen att läsa om fredliga demonstrationer i jämförelse med intelligensbefriade lallare som går bärsärkargång. Men det är klart, världen klarar sig utmärkt bra utan Jonas och hans jämlikar.

stationsvakt@gmail.com sa...

freddegredde: Utan dem skulle säkert till exempel G8-mötet knappt omnämnas i pressen, så på det viset gör de väl en slags utbildande insats. :-)

M. Ottemark sa...

Polisen säger att det var 25 000 och arrangörerna 80 000 i demonstrationen. De autonoma själva anger att det var 5000 i deras block. 5000 av, låt oss säga 35 000, är nog inte en majoritet....

Oavsett vilken slags demonstrant en deltagare är är nog det gemensamma att man vill att något ska hända dock (vad detta skulle vara är väl olika kan jag dock tänka mig)

stationsvakt@gmail.com sa...

m.altemark De flesta vill att något ska hända, men de autonoma har mer bråttom.