onsdag, juni 20, 2007

Hon laggade

En rätt märklig grej hände mig för ett par timmar sedan. Jag pratade med en kvinna på mitt jobb. Om inget särskilt - hon berättade att hon brukar åka till Iran på sommarsemestern. Jag ifrågasatte vettet i att åka just på sommaren, men hon svarade att det var för att ungarna var lediga från skolan. Men hon höll med om att det var jävligt varmt. Hon hade förresten snackat i telefon med sin brorsa nu på morgonen. Han bor i Iran, och hade berättat att det var trettiofyra grader i skuggan.

Rätt vad det var, mitt i samtalet, flyttade hon sig en decimeter åt höger. I en halv sekund bara, sedan flyttade hon sig tillbaks till ursprungsläget. Alltså, hon rörde sig inte, utan förflyttades - fram, och sen tillbaks.
Lagga: segt, något går långsamt, hackar eller dröjer. Ofta elektroniskt, där saken inte kommer fram i den hastigheten som förväntas.
(Folkmun.se)
Hon laggade. Precis som i ett spel. Eller som en störning, en sändning som inte ligger på rätt frekvens. Jag funderade först på om jag hade blinkat till, eller om jag hade haft någon slags tic själv. Men så var det inte - det var hon. Nu efteråt försöker jag komma på vad det var:

1. Hjärntumör
Cancer och tumörer är alltid mitt första val - vad det än gäller.

2. Tidsförskjutning
På något sätt stoppade hon tiden och gjorde skumma saker medan den (och jag) var frusen, men missade att ställa sig i rätt ursprungsläge när hon startade tiden igen. Detta upptäckte hon och korrigerade, och det var korrigeringen jag upplevde.

3. Matrix
Omedvetet har jag stoppat i mig det röda pillret, och nu kommer jag snart att vakna naken och renrakad i en kuvös.
---
Andra bloggar om: , ,

10 kommentarer:

Pierre sa...

Jag har upplevt en liknande sak, för en herrans massa år sedan. Jag skakade av mig den upplevelsen men har tänkt på det ofta. Jag hade varken druckit eller knarkat, så vem vet? Kanske The Matrix Märsta style?

Skön blogg.

stationsvakt@gmail.com sa...

Pierre: Tack. Usch ja, Märstamatrixen är den värsa.

Anonym sa...

Jag tippar på nummer två. Men hon kanske inte stoppade tiden, hon bara gick in i en annan dimension med en annan tid ett tag. När hon sedan kom tillbaka till vår gamla vanliga dimension hade det inte gått någon tid alls för dig. Och hon råkade hamna lite snett. Undrar om det var lika varmt som i Iran där hon var.

rigg sa...

Dåligt kalibrerat maskhål, hon byttes blixtsnabbt ut av en alien men kalibreringen var lite taskig så "hon" landade en decimeter fel!

stationsvakt@gmail.com sa...

Ullah: Så kan det ha varit, fast hon var inte svettig när hon "kom tillbaks".

stationsvakt@gmail.com sa...

rigg: Dåligt kalibrerade maskhål suger. Vad gör regeringen åt saken?

Folkomrostning Nu! sa...

Yrsel, skyll pa regeringen som tvingar folk till extra hart arbete.

Det ar dags att skriva pa namninsanmlingen som kraver folkomrostning om massinvandringen.

http://www.namninsamling.se/
index.php?sida=2&nid=925

Anonym sa...

hm, jag tror det var en harrypottergrej. Hon har en sån där klocka som Hermione hade.

stella sweden sa...

Hon gjorde en Matrix, och jag är säker på att under tiden gjorde hon kvinnlighetstestet i smyg!

stationsvakt@gmail.com sa...

Folkomrostning Nu: Oj vad off topic.

h-sara: Jupp, det faller under "Tidsförskjutning".

StellaP: Det hade räckt om hon frågade om länken. Hon gick till överdrift.