måndag, juli 30, 2007

800 för ett blåmärke

Jag vet inte hur många gånger spärrar och vändkors på tuben och pendeln har gett mig blåmärken. Antagligen många. Oftast är det väl mitt fel, eftersom jag har så bråttom. Jag drar kortet och räknar med korset ska låsas upp eller dörrarna öppnas. Sedan störtar jag vidare. Allt som oftast händer inget på öppningsfronten, med blåmärke på mig som följd.

Egentligen borde man stämma dem. Fan man betalar dyra pengar för att det ska funka. Inte stämma dem, förresten - bötfälla dem. Samma taxa som en tjuvåkning vore lagom. Är det 800 spänn tjuvåkarböterna är på?
---
Andra bloggar om: , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Lugna ner dig, slappna av.
Och vad skulle lite pengar göra för skillnad?

stationsvakt@gmail.com sa...

Anonym: Eftersom pengar alltid funkar som plåster på såren, så funkar pengar säkert på blåmärken också.

Anonym sa...

Min yngsta son har under det senaste halvåret utvecklat en fobi mot tunnelbanespärrar, efter att de stängts igen rakt på honom och klämt fast honom ett par gånger. Hur mycket pengar tror ni det är värt i skadestånd? Det blir ju både för sveda och värk och så lär han ju behöva gå i terapi också...

stationsvakt@gmail.com sa...

emma: Inte värt ett skit. Skulle du klaaga skulle SL antagligen bara skicka en förtryckt lapp med ett allmänt beklagande, men att det inte är deras fel.