torsdag, juli 05, 2007

Slussen


I augusti öppnar en utställning, som visar fyra olika framtidsalternativ. Nu presenteras en helt ny lösning, med en stor park på Södermalmssidan.
Nån mer än jag som är hjärtligt trött på att ständigt läsa om nya Slussen-förslag? Det ena mer fantastiskt än det andra; parker, futuristiska landskap - allt sånt babbel. När vi vet att det ändå kommer att bli en trist halvmesyr.
---
Andra bloggar om:

7 kommentarer:

Nihonshu sa...

Det ska alltid fegas arkitektoniskt i Sverige. Mamlö är nog lite modigare än Stockholm, men det är aldrig så som det är i andra länder där arkitekter tillåts skapa spännande tokiga saker.

Nihonshu sa...

Mamlö?

Plastfarfar sa...

Du är spammad, Johnny. Annars tycker jag att Slussen blir bäst av att renoveras. Den nuvarande trafiklösningen är genial och går helt enkelt inte att öveträffa.

Sthlm's stadsbyggnadskontor må flumma med parker och gångvägar och olika arkitekkontor må kassera storkovan på förslag ingen kan skilja åt. Låt dom, säger jag.

Slussen Rulez!

stella sweden sa...

syferium verkar vara en mysko person...liknande en Rodrigez som kommenterade min blogg på spanska..

Slussen är skitigt! Jag har vart där förbi nu i fem dagar, så det behöver nog bara städas ;)

tzihor?

stationsvakt@gmail.com sa...

Nihonshu: Eller hur. Lite mer mod efterlyses - inte bara i arkitekternas modeller.

pf: Tog bort spammet.
Att lämna slussens nuvarande arkitektur ifred är nog för mycket att hoppas på. Jag tycker att om de nu ska sabba den, så sabba den snyggt och storslaget.

StellaP:
-tzihor?
-Ja, tzihor! :-D

stella sweden sa...

gillar inte halmesyrer...

nhcbtbn?

stationsvakt@gmail.com sa...

StellaP: Inte jag heller, för det mesta.