torsdag, juli 05, 2007

Istället för Snap

Alter Ego tycker att "Snap" är störande, och det tycker Bengt med. Så hon tipsar om "en snap på den egna datorn": Cooliris Previews. Jag installerade det nyss, och det verkar ganska smidigt faktiskt.

Man får en blå liten plupp bredvid länkarna, och för man muspekaren över den så ser det ut så här:



Bilden är beskuren. "Snap-rutan" man får upp är ca 1x1 decimeter stor. Man kan naturligtvis förminska eller förstora den. Man kan även låsa den - och man kan göra om den till en flik som lägger sig på skärmens sida.
---
Andra bloggar om:

7 kommentarer:

rigg sa...

Själv har jag en "folkomröstning" om jag ska ha kvar snap shots eller inte... Tycker den går lite hackigt på blogger-bloggarna, flyter bättre i wp-bloggar.

stationsvakt@gmail.com sa...

rigg: Snap vore perfekt om man kunde bestämma vilka länkar som skulle "snappas", och vilka som passade bäst utan.

kazarnowicz sa...

Användare kan ju välja att stänga av "snapshots" om de inte gillar den. om man klickar på kugghjulet i rutan kan man välja "disable snapshots for this site" eller "disable snapshots for all sites". så jag tycker nog man kan köra snapshots och låta användaren bestämma själv. jag gillar snapshots. framför allt wikipedia-snapshots, som ger en direktförklaring på orden.

förresten, johnny, din feed från feedburner leker inte bra med google reader. det går inte att läsa din blogg i google reader, om jag inte väljer att kolla på ALLA inlägg och scrolla till dina. kan vara värt att kolla upp.

rigg sa...

Johnny och Micke, ni har varsin poäng där. Jag har stängt av interna länkar, det är det enda val man kan göra. Blev för mycket med dem på. Det poppade upp fönster hela tiden när man rörde muspekaren över skärmen, nu är det mer lagom sedan kan ju som sagt var läsaren själv stänga av helt...

stationsvakt@gmail.com sa...

micke: "din feed från feedburner leker inte bra med google" - Jag kan inte sånt där, men tack för upplysningen. Annars har jag märkt att när man ska stoppa in en blogspot-feed i GR, så bruker det räcka med att bara stoppa in sidadressen.

rigg: Tja .. egentligen stör inte jag mig på SNAP, men vissa verkar ju göra det. Huvudsaken att man skriver om nåt intressant, tycker jag, då står man ut med allt möjligt.

kazarnowicz sa...

Johnny: det verkar som om GR inte gillar Feedburner, för det är problem med flera Feedburner-flöden hos mig. De dröjer innan de dyker upp. Jag fattar inte varför, framför allt inte nu när Google köpt upp Feedburner.

stationsvakt@gmail.com sa...

Micke: Det var ju rätt nyligen de köpte, och de tar väl lite tid på sig. Det tog ju ett tag innan de bestämde sig för hur de skulle placera in YouTube i Googlefamiljen.