onsdag, augusti 29, 2007

Som ekorrar

Andra bloggar om: , , ,
---
Dagen.se skriver intressant om vissa pedofilers samlarmani. Själv blir jag alltid lika förvånad när jag läser om att de har gripit en barnporrsamlare, och det står:

"I hans dator hittades [ett jättehögt tal] filmer och bilder."

Artikeln avslutas förresten med ett stycke som jag tror stämmer in på många bloggare också:
Somliga föredrar internet, som ger större kickar än den vanliga världen. Egot och de grandiosa dragen förstärks. I det dolda är man mäktig. Umgänge med andra blir ointressant och besvärligt.

7 kommentarer:

Plastfarfar sa...

Du kanske skulle byta ledtext till din logga, Johnny ;-)

stationsvakt@gmail.com sa...

pf: Vad?

Kléen Tröst sa...

Det är just det där jag ofta funderat över.Om vi nu säger att pedos ser barnporr som vanligt porr och så jämför man med en vanlig snubbe som har porr i sin burk, så slår ju pedofilen gemene man med hästlängder i kvantitet. Det verkar ju som pedofilerna alltid har flera tusen bilder och det har ju inte en vanlig snubbe? Detta skulle alltså vara svaret på varför? Ok, fair enough, men jag ser inte kopplingen mellan pedofili och missbruksliknande beteende? Som sexuell läggning betraktad borde ju inte pedofili ta sig en manisk form bara för att den är förbjuden, skambelagd och avskydd av allmänheten? För mig verkar det lika långsökt som att maniska personer skulle löpa större risk för att bli pedofiler? Men det kanske bara är för att jag själv är manisk och tycker tonårsflickor är heta. Vad vet jag...

"Jensa" sa...

Så sant, så sant...

stationsvakt@gmail.com sa...

mathissen/jens: Det kanske är så att pedofiler lättare hamnar i manier och tvångsmässiga beteenden eftersom de vet att de inte får göra det de vill göra. Ja jag vet inte.

Anonym sa...

Är det inte så att skam kan minska intensiteten i känslorna? Skulle inte det kunna leda till att den upplevda sexuella attraktionen för en bild fortare avtar?

Men jag vet inte heller.

stationsvakt@gmail.com sa...

Leob: Jag tror att skam kanske sjukar till känslan ännu mer.