tisdag, augusti 28, 2007

Två diamantvideos

Andra bloggar om: , , ,
---
Man har tydligen hittat en riktigt fet diamant i Sydafrika. Jag kommer att tänka på att jag nog aldrig har sett en diamant. Eller jag vet inte. Kanske har jag sett en industridiamant. Eller en minidiamant på någons ring. Det närmsta diamanter jag nog har kommit är nog via musiken.


14 kommentarer:

Fredrik Adolvsson sa...

Jakten på den försvunna diamanten var ett favoritbrädspel när man (jag) var liten, och jag tycker Diamantfeber är en riktigt underskattad bondfilm. Ibland tindrar jag med båda ögonen, fast det är aldrig någon som kallar mig sin diamant.

Anonym sa...

Hej

Såg att du inte tror dig ha sett en diamant. Så ovanliga är de inte. Nästa gång du passerar Albrekts guld, guldfynd eller någon annan B-kedja för smycken. Gå in en sväng och kolla på förlovningsringar. Det finns garanterat någon diamant, kanske tom ngn lite större typ 0.5-0.8 karat i en sämre kvalitet.

Om du vill alltså. Man kan också bara kolla på MTV. Inte lika jobbigt som att leta upp dem själv i tråkiga butiker.

stationsvakt@gmail.com sa...

fredrik: Det var mitt favvo-spel också.

anonym: Vad dum jag är! Naturligtvis måste jag ha sett diamanter i butiker.

Anonym sa...

Glöm inte heller den falsettskrikande satanisten King Diamond. Hans skiva "Abigail" är en av mina absoluta favoriter.

Fredrik Adolvsson sa...

Det fanns en mutant som blev bestrålat med något radioaktivt, så han kunde förvandla sig till diamant. Fast det var väldigt tidigt i X-Mens historia och jag läste bara om det i ett gammalt nummer av Marvel Saga.

Sedan har vi ju förstås Emma Frost, också X-Men, en telepat som på senare år kunnat förvandla sig till diamant som sekundär mutantkraft. Fast jag vet inte om hon har den kraften kvar.

Ruskigt intressant, va? I am such a nörd.

stationsvakt@gmail.com sa...

Paradigm: Har aldrig fastnat för honom.

fa: Vad hände med kapten Marvel, förresten?

Fredrik Adolvsson sa...

Vilken av dom? Jag känner till tre, två för Marvel och en för DC. Den förste dog i cancer men kom tillbaka innan han dog... eh, annan historia. Den andra är en hon som fortsatte sparka rumpa under nytt namn efter ett tag. Det gör hon än. Den tredje, DC:s, är en naiv pojkspoling. Det har han alltid varit.

I am at your serice, herr J!

stationsvakt@gmail.com sa...

FA: Nån som sa: Shazam!

Fredrik Adolvsson sa...

Naive pojkspolingen, ja. Mig veterligen hänger han fortfarande kvar, men jag har för dålig koll på DC för att veta vad han har för sig.

Eller inte helt och hållet, för jag vet att han haft en eller två kritikerrosade miniserier på sista tiden, så, ja... än ropar han sitt Shazam när andan faller på :)

stationsvakt@gmail.com sa...

fa: jag har kollbrist.

Fredrik Adolvsson sa...

Då jämnar det ut sig, för när det gäller det här ämnet, har jag överdoserat på koll. Man skulle till och med kunna säga, att jag har... koll-era.

Haha?

stationsvakt@gmail.com sa...

fa:
-Haha?
-Haha!

Anonym sa...

Den här nyfunna diamanten är tydligen ljust grön, kanske inte den mest typiska diamantfärgen (det "klassika" är ju ett vitt, blixtrande sken) men ett jättefynd är det. Frågan är vem som kommer att köpa den (eller kanske rättare, vem köper den största briljant som slipas fram ur stenen?)

*minns med nöje den där serien där Kalle Anka fann en jättelik ametist i en antik vas och sedan fann det omöjligt att sälja den - alla misstänkte att han stulit den...

stationsvakt@gmail.com sa...

magnus: Det är kanske Kalles gamla osäljbara diamant de har hittat.