tisdag, september 18, 2007

De okända geologiska perioderna som följde på Krita

Andra bloggar om: , , , ,
---
"Filmrättigheter
Redaktionen kan inte lägga ut inköpta dokumentärer på webben eftersom vi inte äger webbrättigheterna till de flesta av dem." (svt)

Vad synd. Igår såg jag ett ganska intressant program som handlade om hur det kanske skulle ha blivit om jättestenen från rymden inte hade utplånat dinosaurierna. Halvvägs genom programmet bytte jag kanal. Jag ville se "Upp till kamp".

"Upp till kamp" höll fortfarande stilen. Jag hade tänkt mig att jag nu skulle se resten av dinosaurierna dagen efter, men det gick ju som sagt inte. Fast åtminstone kan man se en intervju med en paleontolog. Well, visste ni förresten att det fanns två geologiska perioder mellan Krita och Jura?

11 kommentarer:

Maria sa...

Själv väntar jag fortfarande på avslöljande dokumentärer om Stentiden och Medelåldern...

stationsvakt@gmail.com sa...

maria: Stentiden äro obekant för mig. men Medelåldern inföll som geologisk period mellan Ryttmästarns tid och när Eldkvarn brann.

Ozjeppe sa...

Jag såg programmet, (mycket lekstuga med dataanimationer om hur dinosaurier kunnat bli dagens husdjur) men det mest intressanta var en teori om hur en reptilhumanoid hade kunnat uppstå parallellt med däggdjursmänniskan...

stationsvakt@gmail.com sa...

Oz: De gjorde det! Jag är faktiskt en sån. Jag härstammar faktiskt direkt från Spinosaurus. Men jag talar lite tyst om det.

Plastfarfar sa...

Du har nog lite fel där, Johnny. Efter Krita kom ju Debet, Skuld och Konka ;-)

stationsvakt@gmail.com sa...

PF: Ja, enligt en mer negativ vetenskaplig inriktning ja. :-)

Ozjeppe sa...

Häftigt, spinosaurien ser ut som den vore bluff-konstruerad, som en "skvader" eller nåt! Gränsfall till felande länk...

Förresten, Johnny, vore kul om du skrev en ny paroditext (som du gjorde på mina hittade felstavningar) på temana om svengelskfieringen i skrift (läs mitt inlägg idag, t.ex) med citaten här:

Why not, damn it, so far, in person, vara outstanding, ambush folk, you know, go nuts, very much, dont know, Gosh, ett asshole, vara crazy, en outfit, helt off..

Eller gjorde Victoria Silvstedt fenomenet ett helt enkelt FÖR öppet mål att driva med? :D

stationsvakt@gmail.com sa...

Oz: Jag står över. Jag är alldeles för Nisti Stêrkig själv when it comes to sånt.

Ozjeppe sa...

Det är lugnt. Hehe, då är det min "business" att "outa" och "stalka" alla "celebs" som bara "namedroppar" och "fuckar upp" det i skrift!

Plastfarfar: genial ordlek med tidsperioderna!

Nihonshu sa...

Åh, jag lyssnade på programmet, kunde inte se TVn eftersom jag tagit av mig glasögonen och låg på rygg i soffan orörlig av ryggskott.

stationsvakt@gmail.com sa...

Oz: Det är farligt att attackera media-eliten. det får du göra. jag vågar bara hoppa på Linda Rosing.

nihon: Stackare.