lördag, september 29, 2007

Ser hyfsat ut

Andra bloggar om: , ,
---
 SvD.se har fixat till en ny design , ny struktur och lite nya grejor. I skrivande stund är det fortfarande lite instabilt (alternativt min egen dator är instabil). Rutan, den här intill, ser jag som en smidig sak och förbättring.

Men det är en jäkla massa reklam överallt. Det kanske inte går att komma ifrån reklamen i dagens läge, men här tycks den ha tagit överhanden, åtminstone på framsidan.

En mer fullständig analys kan man läsa hos BB.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Efter några år på Internet så har iaf jag utvecklat en form av selektivt reklamfilter i huvudet. Det var väldigt länge sen som jag slutade lägga märke till alla otaliga banners överallt. Det är rätt befriande.

stationsvakt@gmail.com sa...

robert: Då är du ett exempel på att reklamarna måste börja tänka i nya banor.

Anonym sa...

Jag använder adBlock+ i firefox, då slipper man det mesta av reklamen. Man kan även använda den för att bli av med höga logotyper och liknande för att slippa skrolla så mycket på olika sidor.

Sen finns det ett par saker till man kan göra, men då börjar vi bli lite mer teknik-nördiga. :)

stationsvakt@gmail.com sa...

404: Jag kör också med adblock. Men det är lite jobbigt ibland, för adblocken kan tolka vanliga sidors popups som reklam ibland, och då måste man sitta och lägga in undantag.

Nihonshu sa...

Borta igen? Hoppas det består. Tyckte den nya layouten var fruktansvärd av flera skäl - inte minst att den inte alls var mindre rörig, vilket var huvudmålet. Den var betydligt MER rörig. Ändra inte det som funkar till något som funkar sämre.

Ett annat "nej-nej" på den nya sidan var förrutom all reklam och rörighet att artikeltexten var lagd med nästan ingen marginal alls ute i vänsterkanten - vilket gör det obekvämt för de flesta ögon att läsa. Såg för jävligt ut med all text upptryckt i vänstermarginalen och en massa tomrum med reklam till höger. Det kändes som sidan var gjord för folk med 13" monitorer eller något.

Och sen likt den dryge skåning jag är störde jag mig rätt mycket på att en av de (mycket svårfunna) menyknapparna hyste texten Stockholm som val med stor tydlig text - medans andra alternativ så som "inrikes" och "utrikes" var skriven med mindre text. Kunde inte låta bli att bli lite irriterad över det såklart.

Hoppas den nya layouten förblir borta.

stationsvakt@gmail.com sa...

nihon: Ett problem var tt det var lite för ljust modern: vit och ljusgrå. Med lite fler kontraster tror jag den kan lyfta. Förhoppningsvis har de tagit år sig av alla synpunkter och håller på att ändra nu.