tisdag, oktober 30, 2007

Förslag

Andra bloggar om: , , , ,
---
Har man inte en blogg så har man facebook, och har man inte det har man lunarstorm eller playahed. Och så har man mobiler, de flesta med med kameror. Nåt av det här har man eller är med i. Nu för tiden är alla ihopkletade i ett enda stort kontaktnät. Alla känner alla genom nån annan. Steget till Kevin Bacon är kortare än någonsin.
Polisen var på tisdagsmorgonen mycket förtegen om en grov våldtäkt som ska ha skett i Malmö. Varken andress eller tidpunkt ville polisen gå ut med.(DN)
Hur det är i just detta fallet har jag så klart ingen aning om, men det spär på min känsla av att polisen är alldeles för förtegen i största allmänhet. Det känns som om polisen arbetar allt för mycket i en egen sfär.

Sunda förnuftet säger att vem som än gör vad som helst brottsligt borde vara lika ihopkletad i nätet som alla andra. Istället för att vara så förbaskat förtegna jämt borde polisen finnas med på alla ställen; youtube, facebook, blogga - allt det där.

De borde skapa widgets, nåt att lägga in på sin blogg eller facebook. Widgeten borde kunna innehålla en bläddringsfunktion där man kunde kolla in olika brott, se olika signalement och kunna medelst ett formulär skicka in det man vet, och kanske ladda upp bilder. Nåt sånt.

10 kommentarer:

Anonym sa...

I föregångslandet Amerikat har man redan tänkt på det där: http://surl.se/fvvm

stationsvakt@gmail.com sa...

ban~ken: Åhå. Fast där var det ju offret som tog initiativet.

Skuncke sa...

Ytterligare ett fall av kulturberikande tycks det. Skrämmande utveckling, men det var ju bland annat detta svenska folket röstade för.

stationsvakt@gmail.com sa...

Skuncke: Tycks det? Det framgick ju inte vilka de var.
Fast polisens förtegenhet bidrar förvisso till spekulationer som din.

Skuncke sa...

Låter som klassisk...
RAS-SKÄNDNING(1 a). handling (begången av en person tillhörande en främmande ras, t. ex. sexuellt övergrepp mot ngn) som uppfattas ss. en skändning av rasen. AURÉN ResMänn. 28 (1937). Källa; http://www.saob.se/

stationsvakt@gmail.com sa...

Skuncke: Lustigt att du tar upp ordet ras. I morse sa de på tv att det inte finns några raser, åtminstone inte på annat sätt än kroppsligt - om nu det ingår i dit rasbegrepp. Enligt dem var det ingen skillnad inuti huvudet.

Skuncke sa...

Allt som sägs på Tv är sant? Om du tror det har du nog gett enfalden ett ansikte.

Till och med en blind kan se.

stationsvakt@gmail.com sa...

Skuncke: Allt på tv är inte sant. Men det var ju ändå en replik på att du lät så kategorisk.
Äsch, Skuncke, jag tror inte att vi kommer längre. Jag är faktiskt ingen extrem typ som tror att allt som kommer från utlandet är jättebra och jättefint, tro det eller ej, men som du uttrycker dig är det lätt att det låter så.

Skuncke sa...

Den kulturella yttringen som kallas gruppvåldtäkt är i vart fall inget positivt som invandringen fört med sig.

Det var bättre förr.

Anonym sa...

Ras existerar, vetenskapen har bevisat det (om och om igen). Det är skillnad på raserna, genetiska/kulturella och sociala...detta har också bevisats av vetenskapen. Varför är det inte praxis att acceptera det i Sverige? För det är inte politiskt korrekt anser vissa landsförrädare som styr. De har fel hur de än ser på det och vilken normal människa som helst som har någon som helst allmänbildning kan lista upp ett antal olika skillnader (annat än hudfärg) mellan raserna. Känslighet för diverse sjukdomar, muskeluppbyggnad etc..

Malmö är annars en fin stad, de tre svenskar som bor kvar där kanske inte håller med men de är ju bara svenskar så de kan ta sig. Viva multikultur och allt det tillfört till Sverige.

Folk ska jämt klaga på allt negativt invandring fört med sig (listan är pinsamt lång) men ingen nämner allt bra vi fått. Bara för att nämna två exempel: pizza och kebab. Ok, svenskar skulle väl kunna tillaga det också men de gör inte det! Ett tredje exempel kanske inte existerar men jag tycker lugnt att pizza och kebab är värt de 300+ miljarderna invandrare kostar det svenska samhället varje år.