fredag, november 02, 2007

Inte bara politikerförakt: politikförakt

Andra bloggar om: , ,
---
Ulrica Schenström hoppade själv av sitt uppdrag. Enligt reglerna ska hon då gå utan en krona i fallskärm. [...] Ulrica Schenström har varit anställd i över ett år och får därför rätt till 24 extra månadslöner. (ab, dn, SvD)

Hyfsat! Hon tjänade 84 tusen spänn i månaden, så det lär väl inte gå nån nöd på'na. Egentligen borde jag ju inte ens lyfta på ögonbrynen, eftersom sådana här avtal verkar vara gängse när man har kommit upp sig en bit. Men ändå - jag tänker: USCH!

De snackar om politikerförakt, och att det är en dålig sak som det måste rådas bot på, men det är värre än politikerförakt: det är politikförakt man känner. Detta förakt är inte begränsat till enskilda politiker eller partier. Det man känner är förakt för ALLA politiker och HELA politiken över huvud taget.

Och det trista är att man börjar känna förakt för demokratin. Jag menar, om vi lever i en demokrati - ett folkstyre - då är det något jävligt fel på folk över huvud taget. Vad är det för bra med demokrati, egentligen, när resultatet ändå inte känns demokratiskt?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Detta händer samtidigt som ett kanske femtiotal människor (av ca 380 anställda) inom Kulturskolan väntar på besked om att bli avskedade. Där avgifter höjs generellt istället för att terminskostnaden t ex. inkomstprövas. De som arbetat mer än 2 år har visst möjlighet att få en års lön utbetald (ligger i snitt runt 20000 skulle jag gissa), men INTE om man själv väljer att sluta. Detta drabbar högutbildade människor med höga ambitioner och höga studielån plus att de framför sig har en mycket osäker arbetsmarknad inom sin profession om det, som rykten påstår, ska fortsättas skäras ned. Vill vi bo i en kommun där våra barn och ungdomar inte har rätt till en stadig delaktighet i en kvalitativ kulturskola (fick pris som Sveriges bästa Kulturskola 2007) Detta är skamlig och pinsam politik!

stationsvakt@gmail.com sa...

Ida, moster till en kulturskoleelev: "som arbetat mer än 2 år har visst möjlighet att få en års lön utbetald"
Jag tycker att det låter som en rätt bra deal efter bara två år.