torsdag, december 13, 2007

Var finns konsekvensen?

Jag läser i Metro (pdf, hittar ingen web-länk) på sidan 4. Det var i Skärholmen det hände. Micke jobbar i (eller befinner sig i) nån slags affär där det finns spelautomater. Micke och två spansktalande kvinnor tjafsar om vem som skall få sitta vid en viss sådan. Efter 40 minuter kommer tre män in. På en given signal börjar de misshandla honom, och använder en barstol som slagträ. "Polisen efterlyser nu personer som har sett eller vet någonting om händelsen." (även på Efterlyst ikväll). Här är bilder från en övervakningskamera.



Okej - om ansiktena inte hade varit blurrade så skulle det ju ha funnits hur många personer som helst som hade sett något. Om jag hade som vana att hänga i Skärholmen hade kanske jag känt igen dem. Vi ser ju brottet.

På nåt sätt kan man ju förstå att de inte visar upp ansikten - det kan ju faktiskt vara en oskyldig människa som har råkat gå förbi, eller nåt. Men det här? Fan, vi ser ju brottet begås. Varför i helvete blurra??

Jag bläddrar inne på Efterlyst, och hittar en annan övervakningskamera-grej. En misstänkt våldtäktsman har fångats på bild, och här står det: "Efterlyst visar omaskerade bilder på mannen i hopp om att någon ska känna igen honom." Det här är konstigt. Den snubben är bara misstänkt, ändå får vi se hans ansikte. Snubbarna som använde en barstol som tillhygge är blurrade - trots att de uppenbarligen är allt annat än misstänkta. Var finns konsekvensen i det här?
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jag fattar inte heller det här! Så sjukt. Och hur rubbad måste man vara för att börja svinga en barstol mot huvudet på en person? "Hmmm. Han ligger ner. Att hoppsparka alternativt stampa honom i huvudet räcker inte riktigt. Åh! En barstol! Det borde räcka." Jag blir illamående.

stationsvakt@gmail.com sa...

jocke: Ja man kan ju undra hur många empatilösa psykon det går lösa därute.

Rabbi von Sydow sa...

Fy, vilken läskig bild, den på den misstänkte våldtäksmannen.

stationsvakt@gmail.com sa...

Rabbi: Om det nu är han ja. fast själva bilden är ju faktiskt rätt läskig.
Bra torrentblogg du har!