söndag, december 09, 2007

Vilda och konstiga förslag

Jag ser att DN:s läsare har lämnat förslag på klimattips. Förslagen handlar om att åka tåg, och sånt. Här kommer mitt förslag, som handlar om hur vi ska göra om tundran börjar läcka koldioxid och metangas: Vi ska genförändra nån svampsort - göra så att den äter och binder dessa gaser - och sen sprida den över tundran.

Ja jag vet - jag kan inte ett skit om sånt här. Jag kan knappt skilja mellan en flugsvamp och en Karl Johan. Men jag tror ändå att såna här konstiga och vilda förslag måste tas på allvar. Rätt vad det är så råkar man träffa rätt, även om det bara är ren tur, eller vad man skulle kalla det. Och faktiskt - någon som är kunnig om sånt här, skulle kunna komma på en bra idé medan han försökte förklara för en just varför ens förslag är så dumt, eftersom den kunnige tvingas in på "dumma" och oväntade spår då.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det skulle vara kul om någon kunde uppfinna en sådan där svamp eller något annat finurligt som du föreslår. Men sanningen är nog den vi måste lägga om livsstil helt och hållet, eller hur?

stationsvakt@gmail.com sa...

Ullah: Ja, eller åtminstone skärpa till oss ordentligt.