torsdag, februari 07, 2008

Drivkrafter och motkrafter

Jag hade ingen blogglust nu på morgonen, så jag satte mig att dra streck hit och dit i Powerpoint. Kom att fundera över bloggandet, och om hur svårt det är. Att blogga är förvisso inte svårt - man kan bara skriva: "Hejsansvejsan, här är dagens outfit", eller nåt i den stilen, så blir det en bloggpost. Men det kan vara svårt - om man tänker på vad man gör.

I terapisyfte gjorde jag en liten grafik. Jag skrev ner drivkrafterna i bloggandet, och motkraften. Det finns förstås massor med fler skäl till att blogga eller att inte göra det, men jag kom bara på dessa:Det finns inget pedagogiskt i bilden, men jag märker ändå när jag ser den, att bloggandet äger rum närmare motkraften än drivkraften. Alltså - att blogglusten låter sig hindras av det möjliga mottagandet.

Det kan man ju i och för sig inte tro, särskilt när man är inne på min blogg, men så ser det ut i alla fall. Å andra sidan skulle ju bloggandet komma närmare drivkraften om motkraften var större (här avslöjar sig grafikens brist på logik).

Två läxor har jag lärt mig av detta. 1: Man ska inte tänka så mycket på hur och varför man bloggar, för då blir det inget bloggande. 2: Jag gör ganska fina bilder i Powerpoint, men de är inte särskilt pedagogiska.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

Håkan (hakke) sa...

En till drivkraft:
Tjena stålar på ädd-sens-annonser.
Då kommer tyngdpunkten närmare arslet (om man har plånboken där) och samtidigt mycket längre från Nirvana (hur man nu illustrerar det i PowerPoint). Tror jag.

Johnny sa...

hakke: man ska vara bra klen om man tyngs ner av två cent om dan. :-D