torsdag, februari 07, 2008

Jag har inte varit någonstans.

Jag läser att Stadshuset ska bli mer tillgängligt. För dem med hörselskador förvissso, och sen läser jag inte mer. Jag stannar vid rubriken.

Stadshuset - där har jag aldrig varit. Trots att jag har bott i och strax utanför Stockholm har jag aldrig varit där. Trots att jag i hela mitt liv tagit pendeltåget hem från centralen, och stått på spår 13/14 och glott mot Stadshuset, har jag aldrig ens kommit på tanken att besöka stället.

Jag har - hör och häpna - aldrig varit i Globen heller. Jag minns bygget av Globen. Jag jobbade i Skarpnäck på den tiden, och samåkte med en kompis till jobbet. Varje morgon passerade vi Globen-bygget, och jag tänkte att dit ska jag gå när det blir klart. Men det blev aldrig av.

Jag har aldrig varit i konserthuset, och jag har aldrig varit i Heron City. När jag tänker efter har jag inte varit någonstans egentligen. Men om jag blir döv framåt i livet, då ska jag fan besöka Stadshuset - det är ju så tillgängligt har jag hört.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

7 kommentarer:

lisa sa...

Dags för projekt hemmaturism?

stationsvakt@gmail.com sa...

lisa: Hög tid.

Anonym sa...

Re: Stationsvakt. Du har inte missat nåt ang. stadshuset iaf. Har bara sett Blå Hallen och Gyllene Salen dock. Gav ingen mersmak direkt.

Tv-sända och hypade Blå Hallen ser mest ut som snabbrenoverad f.d fabrikslokal med trista kala rödbruna tegelväggar. De smala fönstren längst uppe vid taket med fula hemslöjdsliknande gardiner ger en känsla av att man befinner sig i källaren trots takhöjden.

Gyllene Salen (dit jag blev bjuden på cocktailparty en gång) är raka motsatsen. En orgie i smaklös guldmosaik och prål som skulle ge vilken mtv-rappare som helst våta drömmar.Totalt overkill.

Klass, smak och stil var tydligen inte direkt högprioriterat när den här kåken byggdes.

Vi har många fina äldre slott och herresäten i sverige. Dom sopar lätt mattan med den här eländiga tegelhögen som arkitektoniskt sett lika gärna kunde vara byggd på tidigt 1970-tal.
Jfr. med den brunmurriga tegellådan Riksarkivet så har du grundkonceptet.

stationsvakt@gmail.com sa...

anonym: Du har övertygat mig - jag håller mig borta även i fortsättningen.

Martin Klasch sa...

Jag håller inte med Stadshushataren "anonym". Klart du ska besöka'n.

Har du varit i Berwaldhallen? ;)

Anonym sa...

Du har verkligen inte levt.

stationsvakt@gmail.com sa...

p-e: I Berwaldhallen har jag varit så det räcker och blir över. :-D

ingemar: man får nöja sig med att åtminstone inte ha dött. :-)