måndag, februari 04, 2008

Stånk och Vakna

Här kommer ett par saker som känns lite otippade i mitt fall, alltså saker som jag förut inte skulle ha trott vara synonymt med min stil och den jag är.

Jag har börjat stånka. Fenomenet är ganska nytt för mig, några dagar gammalt bara. Det händer när jag har legat ner ett bra tag, typ i soffan framför tv:n. Så reser jag mig upp: Mmuh! (Stånk). Eller som inatt. Jag ligger och kan inte sova. Klockan är tre och jag får för mig att jag kanske borde byta ställning: Mmuh! (Stånk).

Jag har börjat föredra VAKNA! (med the voice) på morgnarna. Jag märker att jag alltmer kollar på det istället för på SVT:s eller 4:ans morgon-tv. Detta är verkligen otippat. Jag bloggade förresten om det för ett par månader sedan, men då trodde jag inte att det skulle vara. Men det har det gjort. Paul Haukka, Jakob Öqvist och Josefin Crafoord är egentligen typer jag borde ha svårt för, men det är kanske som med Rocky & Drago - Tilde Fröling och Peter Siepen är ett sån bra sammansättning att det ändå funkar, trots att programmet inte borde vara bra. Och så är det antagligen med VAKNA! för gudarna ska veta att musiken som spelas är skit.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

12 kommentarer:

Maria sa...

Då är du självklar medverkare på en ljudupptagning jag planerat i några år:

"Old Peoples Noice"

Där ska jag samla ljud som uppstår när jag exempelvis kliver in och ur en bil: "Uuuuuuhhh huh" och när jag böjer mig ner och sätter på mig skorna: "Hhhrrrrrmmmmffff"... osv osv... en massa stånk helt enkelt och du låter som en självklar del av denna fantaaastiska idé (som jag förmodligen får nobelpriset i valfri kategori för!)

stationsvakt@gmail.com sa...

Maria: Fast "Uuuuuuhhh huh" lät bra mycket charmigare från dig. än mitt stönande.

Maria sa...

You haven't heard it in real life!!!

stationsvakt@gmail.com sa...

maria: Man har väl inlevelseförmåga.

rigg sa...

Men du är ju snäppet yngre än mig... Så jag kan inte förklara det med "Old Peoples Noice".

stationsvakt@gmail.com sa...

rigg: Shit! Heter det "Old Peoples Noice"? Fan, jaha. Stånk och stön.

rigg sa...

tja, det var ju Marias benämning i första kommentaren här...

stationsvakt@gmail.com sa...

maria: Åhå, nu ser jag det. Antagligen var jag så förblindad av hennes "Uuuuuuhhh huh" och "Hhhrrrrrmmmmffff" att jag missade det. :-)

rigg sa...

Lätt att missa det finstilta när en kvinna stönar :)

stationsvakt@gmail.com sa...

rigg: Det verkar så.

Maria sa...

Äsch hörrni grabbar!
Stönandet börjar när man uppnår viss ålder... och i mitt fall var det vid ca 35 år ålder... och har man fyllt 35 så får man se sig som old people - man peakar vid 33 sen är det en bara en kraftig nedförsbacke efter det!

Men då får man bli lite gammal och excentrisk istället - det har jag jobbat hårt på i några år nu!

stationsvakt@gmail.com sa...

rigg/maria: Min farfar bodde ensam de sista åren. När man ringde på hans dörr hörde man, från den för övrigt tysta lägenheten, ett "Jaahopp" därinifrån. Det är en stil jag funderar på att lägg mig till med redan nu; lite skönt ensamprat liksom.