lördag, mars 01, 2008

Mellanläge

Att döma efter mina biorytmiska kurvor just nu är jag inne i en riktig mellanperiod. Men om en sju, åtta dagar är jag emotionellt och intellektuellt på topp. Tyvärr sammanfaller detta med att fysiken slår i botten. Så är läget. Jag hittade den här biorytmen på en ganska fin och klassisk "hemsida" - såna det fanns gott om för några år sedan, men som man inte ser så ofta längre.
Men regeln fungerar inte. En del verb vill bara ha sig och accep­terar inga andra objekt. Hon tog sig tid att tänka efter går bra, men hon tog honom tid att tänka efter finns liksom inte. Likaså säger­ vi han förväntar sig en dyr present, men inte han förväntar henne en dyr present.
På tal om att ligga på topp intellektuellt, så läser jag om Konstruktionsgrammmatik. Grammatik är något jag aldrig har lärt mig; -Verb, det är något man kan göra, va? Jag lärde mig aldrig reglerna. Jag kan skilja mellan rätt och fel i språket (eller jag kan skilja rätt och fel) någorlunda, men jag kan inte säga varför något är rätt och fel. Kanske skulle jag ha kunnat det om läraren i skolan hade haft koll på min biorytm. Men antagligen inte.

Nå, från det ena till det andra så läste jag att en punkfestival i Linköping hade fått sin affisch censurerad av kommunen. Inte den mest smakfulla affisch man kan tänka sig - den föreställde Satan som bajsade på Jesus.

Jag googlade efter den, men hittade inget. Däremot hittade jag samma motiv i form av ett skivomslag. En grupp som heter Enbilulugugal har gjort en skiva som heter "Satan's Poop", som föreställer just detta. Om man är ute efter att kränka religioner - eller bara signalera uttrycksfrihet - så var det nog mer konst i pennan hos Muhammed-tecknarna.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: