fredag, mars 14, 2008

Patriark-pappa får makten

"Vi kan inte jaga en hel ungdomsgeneration" sade Reinfeldt innan valet. Nu är det efter valet, och nu ska det jagas. Av det kan vi lära oss att vi är dumma i huvudet om vi tror att man kan tro på vad politiker säger när det närmar sig val.

En undran dyker upp. Låt oss säga att det laddas ner olagligt i en familj som består av föräldrar plus myndiga och omyndiga barn. Endast ett internet-abonnemang finns, och alla i familjen slår ifrån sig. Är det den som står för abonnemanget som är skyldig? Och om så - skall en familj endast få ha internet påslaget när familjens överhuvud (den som betalar abonnemanget) finns på plats för att vara på säkra sidan?

Snacka om jobbig situation för familjen. Men det kan kanske vara skönt och kul att vara allsmäktig patriark-pappa och få vara den som styr över familjens surfning.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

8 kommentarer:

Magnus Carlbring sa...

det här är en sanning: lita aldrig på en moderat

dom är den här typen av paradoxer som kan påstå: jag ljuger aldrig eller lika gärna jag ljuger alltid

ingenting är alltså sant

det är dock bra att makhavarna påvisar att upphovsrätten inte är något man snattar hursomhelst och att kulturarbetare betraktas som fulllvärdiga medborgare med rätt till sitt jobb och sin vandel

det säjer jag nu yo

NEJ NU KOMMER BLOGGTRÄSKMANNEN MED SINA FRUKTANSVÄRDA SUGKOPPSARMAR OCH TAR SEJ IN I RUMMET OCH HJÄLP HJÄLP

stationsvakt@gmail.com sa...

embryo: "det är dock bra att makhavarna påvisar att upphovsrätten inte .."
Men vem kommer att stå för uppnosandet av de illegala nerladdarna? Inte lär små resurssvaga författare ha resurser att jaga. Istället blir det proffs som agerar blodhundar åt storbolagen. De små som har upphovsrätt till något lär ändå inte bli hjälpta av det här.

Magnus Carlbring sa...

upphovsrätten gäller små och stora: lagen gör ingen skillnad och alla är lika inför den

det gäller både brottslingar och offer

stationsvakt@gmail.com sa...

embryo: Jo, men nosarspindlarna lär knappast få isntruktioner att bistå dig. Snarare är de inställda på att leta efter Cloverfield och Britney Spears.

Unknown sa...

Förlåt en som inte riktigt hunnit sätta sig in i regeringens nya utspel om fildelning. Men ...

Har jag uppfattat det rätt att Företag och Privatpersoner kan agera Polis och amerikansk Detektiv och jaga personer för att dra upp dom i rätten, för sina egna intressens skull?


Chrille.

stationsvakt@gmail.com sa...

Chrille: Det är lite svårt att sätta sig in i. Du kanske kan snappa upp ett och annat här.

John Eje Thelin sa...

"Embryo" har precis lika bra koll och argumentation som vanligt. Den mannen upphör då aldrig att förvåna med sin outsinliga förmåga till klämkäckt dumma formuleringar. Han får gärna sluta gödsla sin "konst" gratis över internet och istället börja ta betalt för den så att jag slipper se den.

Dags att skaffa trådlöst internet och att se till att det är öppet för den som vill komma åt det - då blir det knepigt att peka ut nån specifik användare. Jag ska ändå ned på MediaMarkt imorron.

stationsvakt@gmail.com sa...

john: Jag har numera två datorer, så jag funderar på att få ihop dem. kanske trådlöst, eftersom mitt golv är helt fyllt av sladdar.