fredag, april 04, 2008

Designa sitt id-kort?

Jag har flera id-kort, spridda mellan här och där i lägenheten och min plånbok. På ett av dem står det väktare, och loggan på mitt företag. Det var det jag funderade på - att ett giltigt id-kort kanske kan se ut lite hur som helst. Jag kom att tänka på saken när jag var inne på Presskort.org och läste:

-Är det lagligt?
-PRESS är ingen skyddad titel i Sverige. Det gör att det är fullt lagligt att köpa och bruka våra presskort.

Om det nu är så - att man kan ha ett riktigt id-kort med sin arbetsgivares namn på, och till och med ett giltigt presskort - kan man då inte designa sitt eget id-kort? Det vore ju kul om man kunde det.

id-kort

Jag menar, man kan ju designa sitt eget fungerande bankkort, då borde man ju kunna få göra det med legget också.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

*haha* Design your own leg! I ditt fall skulle det bli ett äkta kaninben (eller är det hare?) som skuttar runt och sätter sina avtryck i slumpmässigt utspridda riktningar.

stationsvakt@gmail.com sa...

håkan: Ett kaninben sägs ju betyda tur. :-)

Anonym sa...

Innan busskort blev digitala med streckkod och datoriserad inladdning så var man ju tvungen att saätta in ett foto. En polare körde ett tag med en bild av Kalle Anka, klippt ur KA & Co. Det gick vägen... ;)

stationsvakt@gmail.com sa...

magnus: Jag hade också kompisar som var wild and crazy och gjorde så. Själv vågade jag aldrig.

Anders sa...

jo, men det är faktiskt möjligt. kollade själv upp det för några år sedan.

Det krävs en hel del förberedelser och någon säkerhetscertifiering, men det största problemet är ändå att man måste köpa 2000 id-kort eller något sådant.

stationsvakt@gmail.com sa...

anders: Åhå. Men det betyder ju att ett (stort) gäng bloggare skulle kunna gå ihop och fixa fram ett slags blogg-leg. Kanske inte lika gångbart om ett press-leg, men ändå. tack.