fredag, april 04, 2008

Stockholms stadsvapen

Köpenhamns stadsvapen.Jag sitter och småtittar på Wikipedia. Råkar kolla in Köpenhamn, på engelska. Nämen vilket snyggt stadsvapen, det är så ett stadsvapen ska se ut: borgtorn, lejon, flaggor, stridsklubbor och riddarhjälmar. Jag tänker att köpenhamnsborna gott kan känna sig stolta över sitt stadsvapen när en engelsktalande Wikipedia-besökare kollar in sidan.

Jag får plötsligt ett behov av att själv känna mig stolt. Undras hur Stockholms stadsvapen ser ut på Wikipedia? Nyfiket blippar jag över till Stockholm.

Stockholms stadsvapen.

Men vad i helvete? Vaaaad i hel-ve-te!? Vad är det där för figur? Är det nån slags stureplansbrat med missnöjd uppsyn, eller nåt? Fan, den var inte mycket att ståta med. Naturligtvis ska det väl föreställa Erik den helige. Jag kollar upp saken, och ser att Stockholms vapen är en stiliserad variant av "Stockholms stads tredje sigill", som såg ut så här.

Stockholms stads tredje sigill

Varför i hela friden väljer man just den bilden att ha som beskyddare och symbol? Fan, killen ser ju bara dryg ut. Han ser efterbliven och dryg ut. Nä, säger jag: Byt!
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

6 kommentarer:

miranda sa...

jag håller helt med!
köpenhamns va riktigt snygg förövrigt..
trodde oxå att de va en kvinna på statsvapnet, haha måste väl läsa mer om den där erik:P

Johnny sa...

miranda: Det borde fan vara varning på wikipedia. Jag surfade vidare efter Erik, och hamnade så småningom på sidor om vallgravar. Efter en stunds surfande därinne visste jag helt plötsligt allt om både vendeltiden och varifrån herulerna kom.

Nihonshu sa...

Det är ett fail på det statsvapnet helt klart.

Johnny sa...

nihon: Superfail.

Anonym sa...

Stockholms stadsvapen var väl inte det snyggaste, det håller jag med om. Däremot, Köpenhamns ser ju ut som en enda stor röra.

Johnny sa...

anonym: Och deras lejon har läppstift.