torsdag, april 10, 2008

Det här med registrerade varumärken är konstigt ibland, tycker jag

Polismördaren Jackie Arklöv har registrerat namn som varumärke, kan man läsa.
Juridiskt sett innebär registreringen av Jackie Arklöv att andra hindras från att döpa sig likadant. Andra hindras också från att registrera en kommersiell verksamhet under samma namn.
Några andra "kändisar" har gjort detsamma, bland andra Loket och Lill-Babs. Okej, Lill-Babs låter ju som nåt som skulle kunna vara ett varumärke - men Loket? Tja ...

Ingmar Bergman och Pernilla Wiberg då? De har också sina namn som registrerade varumärken. Fan, det finns ju en hel hög med Pernilla Wibergar i telefonkatalogen, och säkert Ingmar Bergmannar också. Har inte de exakt lika stor rätt till sina egna namn? Sånt här är bara konstigt, tycker jag.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Nej då, det är inte konstigt...men din reaktion är verkligen befogad!
Det är helt enkelt faktafel i artikeln. En varumärkes-registrering medför nämligen inte alls att andra inte får döpa sig till ett likadant namn.

Juristen

stationsvakt@gmail.com sa...

Juristen: Åhå. Tack så mycket.

Anonym sa...

Såg just samma nyhet och tycket det var så lustigt att experten sa "Ytterst få associear namnet Jackie med något positivt". Jackie Kennedy, nån? Och vad säger Mauro Scocco? Ratata's "Kackie" red utan tvivel på Jackie Bouvier Kennedy en bit.

Jag har glömt vem det var som sa att "hion har svikit mig och hela min generation" när Mrs kennedy gifte om sig med Onasis. Så starkt kan ett varumärke vara.

Anonym sa...

Som om alla suktade väldigt efter att få använda just DET namnet..

Anonym sa...

Eller förresten, det kanske är riktigt hett i torterarkretsar, vem vet.

stationsvakt@gmail.com sa...

magnus/gina. Vi får inte glömma Jackie Stewart, racerföraren.