torsdag, april 10, 2008

Spam-rubrikerna

1809 skräppost-meddelanden.Hoppsan! Jag råkade slå en flukt på min skräppostlåda. Det var tydligen ett tag sedan jag tömde den. Jag tog en titt däri först, för att kolla om nåt hade hamnat där av misstag, innan jag tömde.

En hel del knäppa saker, som jag inte tänker öppna upp. Men åtminstone rubrikerna kan ju få förtjäna lite uppmärksamhet. Någon har ju faktiskt suttit och författat ihop dem, och lagt ner jobb på att de ska dra uppmärksamheten åt sig.

De flesta - ja alla - är ju på engelska, men jag försöker mig på en översättning. Resutatet blir ännu löjligare på svenska, och ganska underhållande.

Återfå din manliga attraktionskraft!
Ny f**t-bild på Britney!
Nu kan du bestämma hur lång du vill bli!
Nytt. En porrfilm med Nikol Kidman.
Jessica Simpson tjänar på det!
Nu kommer ingen tjej att kunna motstå dig!
Din High school-lärare naken!
(kolla in videon nu).

De som gör dessa rubriker är ju proffs på't. Okej, jag som i stort sett bor på internet och är van går ju inte på dem, men antagligen är de bra utformade för sitt syfte. Det jag kommer att tänka på är att bloggare som vill skaffa läsare genom "säljande" titlar på sina poster antagligen skulle kunna lära sig av spam-rubrikmakarna.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Dagens bästa tidningsrubrik "Det grymma fisket i öresund"

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article2228145.ab

Vilken film det skulle kunna bli! "Det grymma havet" finns ju redan.

stationsvakt@gmail.com sa...

magnus: Jag skrattade faktiskt också åt den rubriken. :-)

Anonym sa...

Jag har glömt vad han hette, men en osande präst i Göteborgs skärgård på 1700-talet brukade måla upp Domedagen med livliga detaljer och sköt in att "den dagen kommer sillen att tjuta från havsdjupen när haven bränns bort".

Om något kunde skrämma härdade västkustfiskare måste det ha varit tanken på de stumma fiskarnas skrin, menade en kyrkohsitoriker som hittade hans predikningar.

stationsvakt@gmail.com sa...

magnus: Vilka märkliga bilder som skapas när man hör om sillarna. .-)