torsdag, juni 19, 2008

Ett bildspel skulle räcka

Esa-Pekkas önskekonsert.Tv-tider:
SVT1 lör 21 juni 2008 kl 20.00: Esa-Pekkas önskekonsert (1:2)
SVT1 lör 28 juni 2008 kl 20.00: Esa-Pekkas önskekonsert (2:2)


Ovanstående konsert spelades in på Berwaldhallen igår (pressbilder här). Notera hur pampigt det ser ut. Pampigt - om man jämför med hur en vanlig konsert mitt i veckan brukar se ut.



Lite lampor och lite tyg, det är tydligen allt jag begär för att jag ska tycka det är pampigt; för att jag ska orka hålla mig vaken. Jag tycker inte att jag tillhör MTV-generationen eller så, som kräver snabba klipp och blingbling och allt det där, ändå blir det för tråkigt att se bara en orkester - hur bra musiken än är.

Men oftast är det bara en orkester man får se. Det hjälper inte att orkestermedlemmarna är snygga och trevliga att se på - det blir trist. Ja, jag kanske är popskadad - men jag tror inte det. De gamla konsertbesökarna - de som växte upp när endast radio fanns - håller i snabb takt på att dö ut, och det tillkommer inte särskilt många nya.

Men som jag sade, man kräver inte så mycket ändå. Lite lampor och tyg bara. Om JAG fick bestämma skulle Berwaldhallens konserter funka så här: Det skulle finnas en stor filmduk ovanför scenen. Inför varje konsert skulle någon släpa med sig kameran ut i kvällsdimman, eller i morgondiset, och ta stämningsbilder. Dessa skulle visas under konsertens gång, och om fotografen ville vara riktigt kreativ kunde han ju försöka synka motiven med musikens tema.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Inga kommentarer: