tisdag, juni 17, 2008

Fantomen från Mars

En av åttiotalets bästa skräckfilmer var John Carpenters "The Thing". Den byggde på en bok som hette "Who Goes There?", och "The Thing" var inte den första filmatiseringen av den, utan det var "The Thing from Another World".

Denna gamla film fick ett otroligt fånigt namn på svenska: "Fantomen från Mars". Jag har för mig, jag är inte säker, men jag har för mig att den har gått på svensk tv en gång i tiden, och att den efter det blev en snackis på skolgården. Naturligtvis fick jag inte se den. Mina föräldrar hade nåt slags problem med mig och skräckfilmer, verkar det som, för jag fick inte se Frankenstein, Dracula, Varulven eller Mumien heller.

Jag är faktiskt, sjukt nog, fortfarande lite förbannad på mina föräldrar för det, men nu kan jag i alla fall råda bot på saken. Filmen finns nämligen på Google Video. Och jag tänker titta, vad än mina föräldrar tycker. Jag tål den nog!!

Fantomen från Mars - en hemsk figur.
----
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

En del riktigt gamla skräckfilmer är förvånansvärt bra. Creature from Black Lagoon(1954) till exempel. Om man inte har krav på avancerade specialeffekter det vill säga.

stationsvakt@gmail.com sa...

paradigm: Jag har lärt mig att skippa de kraven, och i stället se mer till fantasifullheten i genomförandet. Samma gäller photoshoppning vs klipp&klistra.

Anonym sa...

För säkerhets skull: berätta inte för mamma och pappa att du sett filmen förrän efteråt.

stationsvakt@gmail.com sa...

Ullah: När jag tänker efter så var nog morsan värst där, och hon läser som tur är inte min blogg.

Jocke Andersson sa...

The Thing är verkligen en klassiker, båda versionerna även om min favorit är Carpenters.

Men då är frågan, var den så läskig som du trodde att den var när den gick på tv?

stationsvakt@gmail.com sa...

jocke: Vet inte ännu - sitter på jobbet. Troligen inte va? ;-)