tisdag, juni 10, 2008

Informationsförstörarna sitter på information

Äntligen börjar tidningarna skriva om FRA-lagen: "I dag reder aftonbladet.se ut begreppen". Det står att: "Enskilda personer som har rent mjöl i påsen ska skyddas mot FRA:s falkögon." Tydligen bland annat så här:
  • Fastnar information om en enskild person i FRA-nätet ska den förstöras. Det gäller inte om personen har betydelse för utredningen.
  • Uppgifter som berör meddelarskyddet och efterforskningsförbudet ska alltid förstöras.

Men grejen är ju att information som fastnar i FRA-nätet fortfarande är fastnad information. Och hur mycket den än förstörs har den ändå fastnat i hjärnan hos den som har till uppgift att förstöra den, för jag antar att detta måste skötas manuellt.

Och eftersom människan är skapad som den är lär någon - rent statistiskt sett - till slut upptäcka att informationen han sitter på kan vara lönsam eller vara upphov till makt, för jag utgår från att informationsförstörarnas hjärnor inte kommer att förstöras.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

4 kommentarer:

Anonym sa...

Leif GW Persson nämner i en intervju (inspelad) polisens sätt att handskas med s.k. Överskottsinformation bryter mot lagen i 99 fall av 100. Polsi och myndighet ser det som tjänstefel att inte bryta mot lagen om de hittar något de inte letat efter när de avlyssnar. Så mycket är den lagen värd. LYSSNA PÅ KLIPPET, jag länkar.

stationsvakt@gmail.com sa...

butcher b: Självklart kommer överskottsinformation att tas om hand om, och säkert inte bara i hjärnorna på de som handskas med den, utan i andra databaser.

Mary X Jensen sa...

Och när vi väl har en databas gott folk så kan vi samköra uppgifterna på korsen och tvärsen och så kan vi sälja dem också..

stationsvakt@gmail.com sa...

Mary: Ny exportvara.