onsdag, juli 23, 2008

Trånkan retro

Den utmärkta bloggen Photoshopidéer har ett bra tips om hur man (i Photoshop) får en bild att se lite retro ut - lite 50,60-talig, typ. Jag följde tipset. Särskilt subtil var jag inte, men jag tycker att resultatet blev en mycket mer spännande bild än mot hur den såg ut från början.

Original


Retro style

---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

11 kommentarer:

Fred Anderson sa...

Den där understa bilden ser ut som ett sånt där oerhört fult vykort (vykort alltså, själva bilden gillar jag faktiskt) som brukar sammanställas i böcker som "Sveriges fulaste vykort". Typ.

Men bara om det var ett vykort, för som fotografi gillar jag det :)

Eller... äscha, jag försöker formulera mig så att jag inte förolämpar dig eller tycker att bilden suger, för det gör den inte... bara om den hade varit ett vykort från... en svunnen tid.

Äscha. Måste äta en sen frukost.

Ha det!

Daniel sa...

Hmm...

Om jag får komma med lite gnällig petig kritik så skulle jag vilja se lite mindre färgmättnad och lägre kontrast på det undre kortet.

Färgskalan är klockrent 50tal, men det är ett par procent lite för mycket mättad.

stationsvakt@gmail.com sa...

fred: Haha, det var ju just den gamla "fula" vykortslooken jag ville uppnå.

antimonite: Det var det jag menade med att jag inte var särskilt subtil. Ville jag vara noga skulle mättnaden i det röda ner till typ hälften.

Anonym sa...

Det fattas blott en Volvo PV 544 vid byggnaden för att 50-tals illusionen skall bli komplett. :-)

stationsvakt@gmail.com sa...

mikah: Tack, det var det jag ville uppnå.

Anonym sa...

Det funkar, helt klart!

stationsvakt@gmail.com sa...

gina: Funkar ibland. Men det röda blir för rött, och tar man bort färgmättnaden ur den tar man bort effekten. jag får fundera på det där.

Anonym sa...

Hej!

Det enda som behöver göras efter man återskapat effekten är att minska Hue/Saturation. Personligen tycker jag inte att effekten funkar på alla bilder, att lägga den som en action kan helt klart underlätta...

/Thorbjörn Ekholm

stationsvakt@gmail.com sa...

thorbjörn: Jag tycker att om man minskar Hue/Saturation så minskar man själva grejen. Om man bara kunde komma på ett sätt att få det röda att inte ta överhanden så vore det bra.

Anonym sa...

Hej Johnny!

Det är enkelt ;) Välj Hue/Saturation välj där bara den röda-kanalen för att minska rött, man kan också välja i vilket område av rött man vill minska...

Man kan också använda sig av kurvor/Curves.

/Thorbjörn Ekholm

stationsvakt@gmail.com sa...

Thorbjörn: Tack. Jag får experimentera lite.