Hittade ett bra äppelträd när jag var ute igår. Stora, ljusgröna rackare hängde i det; inte ett dugg sura. Gör makaroner nu, med tomatsås. Jag har inte berättat det för ungarna, men jag har faktiskt, tillsammans med löken, hackat ner tre äpplen. Ingen aning om hur det kommer att smaka.
---
Läs även andra bloggares åsikter om makaroner, tomatsås, lök, äpplen
---
Update: Det var jättegott ju. Medan ungarna åt frågade jag dem: "Var det bra att jag tog så mycket lök? Jag menar, det kanske blir lite för knaprigt?" Men de svarade att det var gott. Hade jag sagt innan att det var äpplen i hade de nog inte tyckt det.
6 kommentarer:
Man märker inte så mycket skillnad. Äpple är ju en vanlig ingrediens i räksallad. Speciellt om man käkar på macken. Men där kan dom skippa äpplena tycker jag. I räksalladen alltså
Berättade du det för dem efteråt?
Min yngste märker alla nymodigheter i maten direkt.
Säger som ullah, inget går obemärkt förbi hemma hos oss. Och snackar vi rotsaker blir det strejk bara dom ligger på diskbänken...
jansson: Äpplen funkar oftast inte, tycker jag. Men nu gjorde det det.
Ullah: Jag berättade. De spelade oberörda.
fkbek: Du får smuggla ner rotsakerna - mala dem.
Brukar hacka, jävligt fint, och allt identifieras genast...yngste hade hemkunskap idag och fick ironiskt nog laga rotfrukter i ugn. En hel klass med jublande femtonåringar ser jag framför mig:)
fkbek: Kanske mosa rötterna totalt. Och sen blanda med ägg och kryddor och steka. Kanske kan passera som kött?
Skicka en kommentar