torsdag, oktober 02, 2008

På vilket sätt skiljer sig den från alla andra?

Just nu går det inte att slå upp en tidning utan att man får den där bankkrisen i ansiktet. Samtidigt går det knappt att slå upp en blogg utan att få höra något om Spotify. Vad ÄR Spotify? Jag menar, det finns ju massor av musiktjänster på nätet - på vilket sätt skiljer sig den från alla andra?
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

10 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kan ha fel, men den är visst kopplad till ett onlinebibliotek, man måste alltså sitta vid en uppkopplad dator. Men som sagt, jag kan ha fel även om det är ovanligt:-)

stationsvakt@gmail.com sa...

mrarboc: Men går låtarna att ladda ner ... eller är det som med Deezer, där man kan lyssna på dem i datorn, men måste köpa dem om man vill ha dem i sin spelare?

Anonym sa...

Av det lilla jag läst så har jag fått för mig att dom inte går att ladda ner dom så man kan lyssna på dom i t ex en Ipod. Om det går att spara dom på sin egen dator är jag lite osäker på.

stationsvakt@gmail.com sa...

mrarboc: Finns de väl i datorn i något känt format går det säkert att stoppa de i mp3-spelaren.

Martin Klasch sa...

Johnny: apropå det sista du sa, har du något bra tips om något simpelt program för att spela in det man hör i datorn? Samma fråga om ett som spelar in det man ser och hör...? Hade något sånt i min förra dator men ej längre.

stationsvakt@gmail.com sa...

p-e: Tyvärr inte. Jag har dålig koll på den typen av program.

John Eje Thelin sa...

Är det kanske att den funkar?

Jag har några test jag brukar göra för att se om systemen bara bedömer ytan eller faktiskt tar hänsyn till kompositionerna. Vartenda ett jag har provat rekommenderar artister som skiljer sig ordentligt från dem jag stopar in (utom på ytan, då - såna attribut som ljudbild, kön och vilket årtal de etablerades är mycket viktigare än nåt annat).

stationsvakt@gmail.com sa...

john: Ja till och med jag brukar märka att instoppandet i olika fack brister ordentligt.

Anonym sa...

Spotify är i nuvarande beta-stadie en streamande musiktjänst, vilket innebär att du måste vara uppkopplad för att lyssna.
Säkerligen kommer möjligheten finnas att också köpa låtar för nedladdning i ett senare skede, även om idén nog snarare bygger på att alla ipods och mobiler kommer vara konstant uppkopplade om något år de också.
Just nu kan jag bara säga att man måste pröva det för att förstå varför det sparkar alla andras stjärt, för det gör det!

stationsvakt@gmail.com sa...

Anonym: Då ska jag skaffa Spotify, när det blir öppet.