torsdag, oktober 30, 2008

Typer av skyltdockor

"Typiskt dig att du såg den rubriken bara för att det var om bröst", skulle en tjejkompis till mig säga, och antagligen skulle hon ha rätt. Å andra sidan skulle en rubrik om vad som helst som sticker ut (ofrivilligt skoj) dra mina ögon till sig.

Det var alltså nåt på Sofi Fahrmans blogg om en skyltdocka med silikonbröst. Fast vaddå? Jag tycker då inte de brösten ser ut att vara av silikon, utan bara av vanligt skyltdocksmaterial.

Skitsamma - saken fick mig ändå att tänka på skyltdockor. Skyltdockor är ju egentligen bara människoliknande klädhängare. De skulle lika gärna kunna bestå av en metallställning eller ett skelett eller vad som helst. Fast människoliknande är ju såklart trevligast för ögat, åtminstone tror jag det.

Det där med skyltdockor med stora bröst, tänkte jag, är ju egentligen bara en service för kvinnor med stora bröst. De vill ju kunna se hur de skulle ta sig ut i plaggen, och en docka med andra proportioner än hennes egna vore ju missvisande för hennes del.

Men så tänkte jag: Sådär kan man ju inte tänka, för då skulle vi behöva ha en djungel av olika skyltdockor. Det skulle behövas tjocka dockor, smala, långa, korta, bredrövade dockor och dockor med korta ben ... och så vidare, och så vidare. Fan, människor kan ju se ut precis hur som helst.

Det hela skulle sluta med en djungel av dockor och en massa människor som ändå skulle bli kränkta för att just deras specifika kroppstyp inte fanns med. För att förhindra att folk blev kränkta skulle man kunna göra så här, kom jag på: Man skulle kunna ha djur som dockor.

Nästan alla människor ser ut som ett djur. En del ser ut som giraffer (fyrfota djur bleve man tvungen att kapa frambenen på, förresten), och rätt många är lite paddliknande i sin framtoning. Jag kom att tänka på att ganska många ser ut som plockade kycklingar i naket skick, och nog borde man kunna hitta en sån docka på nätet. Självklart - internet vore inte internet om man inte kunde hitta just det man letar efter.

En kyckling med människofötter.

Å andra sidan, skulle min idé bli förverkligad skulle kanske klädaffärer och köttdiskar kunna blandas ihop. Folk skulle kunna skälla på handlaren i köttdisken för att han lägger upp nakna dockor, och han bleve då tvungen att stoppa de små plockade kycklingarna i lovikavantar. Äh, det blir fel hur man än tänker.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , /bilden hittad här.

9 kommentarer:

Peace in mind sa...

Kyckling i lovvika...det var en vacker tanke! Jag går ut i skogen nu som en kåldolme: massor av fleece och goretex ytterst och så en liten gnutta köttfärs inuti. Men ingen silikon, så här långt:)

stationsvakt@gmail.com sa...

pim: Allt jag ser i din kommentar är: lovvika. FAN - stavas det med två v?!

Peace in mind sa...

Var det allt, nu blir jag suuur.

Cecilia N sa...

Nää ... stavas det inte Lovikka?

stationsvakt@gmail.com sa...

Pim: :-D Närå, men jag stör mig på när jag upptäckare att jag är en felstavare.

cecilia: Hmmm ... nån borde ta reda på vad som är rätt.

Peace in mind sa...

Jag jobbar på att släppa kontrollen, men det sprack...Lovikka ska re va:)

stationsvakt@gmail.com sa...

pim: Konstig stavning. Jag behåller min egen. :-)

Anonym sa...

Vilken sorts kläder tror du att din kycklingmodell skulle sälja.. fjäderdräkter?

Fast, tanken att ALLA duger som modeller är mycket sympatisk, där är jag med!

(mina komplimanger, igen, ditt sätt att se saker i ett nytt ljus och liksom tänka till ett varv extra är fenomenal!)
/Gina

stationsvakt@gmail.com sa...

Gina: När man tänker på saken är det rätt mycket av groda i kycklingmodellen också.