tisdag, november 11, 2008

Inte Britt-Johnny, utan ..

Efter att ha läst att amerikanerna har börjat döpa sina ungar till Obama fick jag för mig att jag skulle kolla upp mitt eget namn. Jag gick till svenskanamn.se och hittade där detta märkliga namn.

Någon heter Johnny-Britt.

Det finns alltså en kvinna i Sverige som heter Johnny-Britt. Vad märkligt - hade hon hetat Britt-Johnny så hade jag kunnat köpt det, men Johnny-Britt?! Jag kollar upp Patent- och Registreringsverket för att se vilka könsneutrala (det låter ju ju ganska könsneutralt) namn som gäller för bokstaven J, och hittar:
Jabbar, Jackie, Jae, Jalal, Jama, Jamal, Jamie, Jamil, Jasmin, Jean, Jesus, Jian, Jin, Jo, Joan, Jona, Joy, Jun, Juno, Justin, Juul.
Ingen Johnny-Britt där inte. På B då:
Bashir, Bennie, Benny, Bent, Berny, Billie, Binh, Bo, Bojan, Bonnie.
Inte där heller. Tänk vad märkligt att vara kvinna och heta Johnny-Britt. Undras om man kan heta Bert-Stina, Olle-Sally eller kanske Frans-Ulla. Jag vågar inte kolla.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

7 kommentarer:

Anonym sa...

Lasse-Maja, skurken, startade trenden för länge sedan.

Anonym sa...

Hehe, jepps, fast han hette väl inte det, utan fick smeknamnet, Lasse-Maja, för att han klädde ut sig. Men visst, han var nog först!

Bildsköne Bengtsson ;-)

stationsvakt@gmail.com sa...

Ullah/rvs: Men skulle han passas in i det jag skrev om skulle han ha hetaat Maja-Lasse. :-)

Rabbi von Sydow sa...

Maja-Lasse, typ som nån med en massa röka på 70-talet ;-)

stationsvakt@gmail.com sa...

tvs: Några såna har man ju känt, men de har oftast haft Y-namn. :-D

Stefan Jansson sa...

Såg någonting i DN i morse. Någon snubbe som ville lägga till Margaretha eller vad det var eftersom han ibland knatade omkring i kvinnokläder. Det skulle visst gå bra. Ingen verkar heta Kadrik i det här landet och det är ju väldigt märkligt.

stationsvakt@gmail.com sa...

steffe: Paxa det namnet innan nån annan gör det.