måndag, november 03, 2008

Teaterbåt på söder mälarstrand

Christina Schollin satsar allt hon äger och investerar i en gammal rostig metallbåt som ligger förtöjd på söder mälarstrand. Det har varit en teaterbåt förut, men den har legat öde i flera år. Flagnande tapeter, stora tomma ytor. Jag går runt på den - tittar och inspekterar. Den ska bli en slags musikbåt när den är klar, ett flytande nöjespalats.

Solen är på nedgång, dess ljus genom de runda fönsterna skapar en drömsk, orangefärgad stämning. Lisa Miskovsky ska uppträda på en av scenerna båten har, den enda som är riktigt färdigbyggd. Jag får reda på att Christina Schollin har bestämt att högst tre öl får man dricka. Det är en regel hon har, och jag undrar vad som händer om icke-drickare ger sina öl till de som redan har köpt sina tre.

Nu står Lisa Miskovsky på scenen. Hon håller i sin gitarr och låter ganska bra. Men hon har smala, seniga armar som är lila, och det oroar mig på ett oförklarligt sätt.

Sedan vaknar jag.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

6 kommentarer:

Peace in mind sa...

Snälla...säg att Schollin hade nån sån där fluffig marängaktig klänning i vitt, och att det var änglar upphängda överallt på musikbåten?

Plastfarfar sa...

...själv tror jag att båten var full av döda grodyngel

Peace in mind sa...

plastfarfar: Nä det går inte...det finns ingen mer sötsliskigt gullig sockervaddsindränkt musikbåtsägare än Schollin. Eller också har hon transformerats till Morticia Adams och spunnit loss på skräck istället för änglar. Spindelnät, blod, grodyngel och halkiga monsterögon på golven.

stationsvakt@gmail.com sa...

Pim: Den var inte färdigbyggd, men så kanske det skulle se ut så småningom.

pfPim: Möjligen bestod barlasten av såna. Det kanske symboliserar hennes dolda, mörka, undermedvetna.

Anonym sa...

Jag läste blogginläggets inledning och blev så nyfiken att jag googlade runt och letade efter fler nyheter om Schollins teaterbåt. Hittade inte så mycket, kan jag säga! Däremot var det lite lustigt med "Schollins Bod", tycker jag.

Var därför ganska lustigt att läsa din avslutning där du avslöjar att du bara drömt alltihop. Slarvigt läst av mig.

stationsvakt@gmail.com sa...

HS: Haha, grejen var ju tillräckligt knasig för att kunna vara sann, så därför la jag till att det var en dröm först efteråt.