tisdag, januari 13, 2009

Note to self

Artiklarna om Slussens omdaning duggar allt tätare. Rätt vad det är och innan man vet ordet av har Slussen, som den har sett ut under min livstid, försvunnit och ersatts av något annat. Möjligen något bättre, men annorlunda. När detta händer vet jag inte, men det kommer att hända.

Note to self: Jag måste ta mig till Slussen framöver - snart - med kameran i handen och en timme till övers. Jag måste fotografera den, för jag har märkt att så fort något nytt byggs där något annat har varit så glömmer jag hur det gamla såg ut. Slussen må vara en ganska nedgången och smutsig syn, men det är ändå den Slussen jag vill minnas.
---
Läs även andra bloggares åsikter om ,

10 kommentarer:

Stefan Jansson sa...

Så är det. Jag fotar fortlöpande samma platser om och om igen. Man glömmer väldigt fort hur det en gång såg ut.

Anonym sa...

Duktiga pågar!
:-) Molly Ginger.

Anonym sa...

Var dödligt less på allt vad Sthlm hette innan jag flyttade därifrån för 2,5 år sen. Men Slussen kunde jag uthärda. Slussen och jag hade en speciell relation. Hoppas ombyggnationerna inte tar bort för mycket av atmosfären.

stationsvakt@gmail.com sa...

Steffe: Det gör du rätt i.

Molly: Man försöker. :-)

Robert: Slussen kanske rentav ska vara lite sunk sådär. :-)

Anonym sa...

Jag vill inte att de ska ändra Slussen. Eller Odenplan. Eller kring Stadsbiblioteket.

Peace in mind sa...

För min del skulle det räcka långt med lite städning/sanering...och kanske byta de där fundamenten som håller på att rasa.

Fö längtar jag hem...mycket.

stationsvakt@gmail.com sa...

ab: I alla fall i slussens fall handlar det väl om att det hotar att sjunka ner i vattnet.

Pim: Den här lite gråa årstiden passar nog bäst i stan. när det blir vår längtar du nog inte hem.

Plastfarfar sa...

Jag levde de första decennierna av mitt liv med Slussen som knutpunkt till stan. Jag såg, jag led och jag insåg att ingen verkade intresserad av att underhålla denna magnifika trafikmaskin (som var förberedd för högertrafik redan i planeringsstadiet på 30-talet!)

Nu går man tydligen under skyddsnät för att inte få betongsmulor i huvudet. Tung trafik är avlyst från vissa passager och ett antal busshållplatser och -leder är omledda pga rasrisk.

Vad i h****e har Stockholmspolitikerna för sig som låter ett knutpunkt förfalla medan de flummar om olika ersättningsalternativ som ingen mänska kan hålla isär efter som de är till förväxling lika?

Anonym sa...

Vad jag kan minnas har väl slussen diskuterats sedan sent 70-tal, tidigt 80-tal och det har varit mer eller spikat med rivning ett par ggr innan politikerna fått kalla fötter.
Nu är det väl de senaste 15 åren varit klart att renovering är kört. Då måste man riva rubbet och bygga nytt exakt likadant.
Nä jag säger riv skiten och bygg nytt och vackert. Låt inte nostalgi stoppa förändringar

stationsvakt@gmail.com sa...

pf: Det är verkligen risigt och nedgånget. Märkligt nog - inte efter vad jag har märkt i alla fall - tycks det inte vara något extremt tillhåll för knarkare ändå. undras varför? Kylan kanske.

Anonym: Nostalgin går inte att komma ifrån. För mig är slussen ett lika vilktigt landmärke som till exempel stadshuset. Om stadshuset skulle förfalla skulle de inte riva det, utan istället restaurera till ursprungligt skick. Så borde de kanske göra med Slussen med.