fredag, januari 30, 2009

Torkad kiwi för pianoVar inte det här musikstycket det vackraste du har hört, så säg? Troligen svarar du ja på den frågan. Stycket heter "Torkad kiwi" och det är jag som har komponerat det.

Eller...nja. Jag använde mig av P22 Music Text Composition Generator, en grej som omvandlar text till musik. Jag klistrade in texten från min bloggpost "Torkad kiwi" och valde att den skulle spelas upp på piano. Formatet som kommer ut är tyvärr midi, men det kan lätt omvandlas till mp3 medelst Media Convert. Ja, sen körde jag musiken genom windows movie maker och stoppade in i YouTube, eftersom jag tyckte det var smidigt. Men tycker man det är jobbigt kan man ju stoppa in midi-filen direkt in i exempelvis MediaFire, och länka till sin låt på det viset.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , / via

6 kommentarer:

Anonym sa...

Lyssnade igenom hela och jag får väl säga som Benny "Vad är meningen med detta?" ... Hehe, skoja bara. Associerar lite till Koreansk folkmusik mixat med kattunge som trippar runt på pianotangenter. Minimalistiskt.

Johnny sa...

Anonym: Och jag kom att tänka på att om man vill ha bakgrundsmusik till videos man gör, och inte vill riskera att bli bannad på youtube för upphovsrättssbrott, då passar det ju bra med sån här musik.

Ludmilla sa...

Vad du hittar på!
Det var mycket innovativ musik du har komponerat. Kanske inte min bästa musiksort though...

Johnny sa...

Ludmilla: Mitt eget namn spelat på kyrko-orgel lät dock ganska fint.

Anonym sa...

Johnny: Om du vill ha "fri" musik, och gillar den folkliga varianten - glutta på folkwiki.se!

Johnny sa...

anonym: Tack så mycket. Den länken kan mycket väl komma till användning.