fredag, januari 30, 2009

Vad är meningen?

En kolumn i pappers-Metro. Jag läste halva när jag satt på tåget in till stan, men jag orkade inte engagera mig riktigt. Var den bra eller dålig, tro? Ingen aning, jag antar att den bara var det den var - en kolumn. Kolumnerna i pappers-Metro brukar ha ett par kommentarer - eller insändare - i anslutning till sig. Så här såg en av dessa ut.Nån som känner igen den typen av kommentarer? Jag gör det, eftersom jag får liknande då och då. Jag blir alltid så sur på såna. "Vad är meningen med denna kolumn?" brukar översättas till: "Vad är meningen med denna text/bloggpost?".

Vadå "meningen"?! Måste det finnas en mening? Jag stör mig på att en del kräver att det måste finnas det. Den som vill ha en mening kan väl läsa en vetenskaplig rapport eller nåt, något som ger en lösning på ett problem.

Vad är "meningen" med till exempel Harry Potter? De som skickar såna här kommentarer/insändare - skickar de brev till J.K.Rowling också?: "Hej J.K. Jag har just läst Harry Potter och den flammande bägaren, och nu undrar jag vad egentligen meningen var?"
---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

7 kommentarer:

Peace in mind sa...

Du vet den där sajten "Vad är grejen..." finns den kvar?

Du skriver väl inte för att andra ska finna mening, du skriver väl liksom jag om det som flimrar förbi i din egen hjärna. (Vilket oftast verkar vara väldigt adekvata små flimmer...*smickrar oblygt*)

Anonym sa...

Det verkar mer som att toalettklottret har flyttat in på redaktionen... Det är lite som när man sitter och läser allt på toabåsets väggar och ser en röst som säger med Bickblå röst: Klottra inte här!

Johnny sa...

Pim: Smickra på du. :-)

paljettenq: "med Bickblå röst" - Det där lät ju nästan bevingat. :-)

Anonym sa...

Vad ville du ha sagt med det här?

Johnny sa...

mrarboc: Grrr!

Andreas sa...

Precis.

Johnny sa...

Andreas: exaktemente.