lördag, februari 21, 2009

Alldeles för få bilder, men det funkar hyfsat

Jag laddade ner det lilla programmet Shape Collage. Ja, det hörs ju liksom på namnet vad det handlar om - kollage i form av ... ja, former. Här är några små kollage

En fyrkant
En kvadrat.

En cirkel
En rund cirkelform.

Ett hjärta
Ett hjärta.

JS - mina initialer
Bokstäver.

Ett träd
Ett träd.

Som du såg så krävdes det lite fantasi för att se vad vissa former föreställde, men det beror på att jag använde alldeles för få bilder. Dessutom gjorde jag inga inställningar på bilderna. Man kan ställa in hur stora bilderna skall vara och hur stort mellanrum det ska vara emellan dem. Med några enkla drag i reglagen hade jag fått till det bättre.

De färdiga formerna som finns är just kvadrat, cirkel och hjärta, men vill man ha en annan form så är det bara att rita den, så samlas bilderna enligt vad du ritade. Bokstäver skriver man in. Jag skrev JS, och så lade sig bilderna så. Programmet hittade jag via digital inspiration, och det var väldigt lättanvänt och snabbt.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Tusen tack för tipset! Det blev verkligen jättebra. Kul program att ha i datorn. Har redan uppdaterat min blogg med första collaget. Tack för besöket på din blogg!

stationsvakt@gmail.com sa...

veronicasfoto: tack själv och varsågod. :-)

Petronella sa...

Fantastiskt! Ska prova detta.

stationsvakt@gmail.com sa...

petronella: Gör det, men förminska mellanrummen och gör bilderna mindre, det är mitt tips.

Anonym sa...

Gillar din rssikon :)

stationsvakt@gmail.com sa...

Johanna: tack. :-)