fredag, februari 27, 2009

Bakom "Global Intifada"

Med anledning av butiksbränderna i Södertälje har namnet "Global Intifada" kommit på tapeten. Vad de är för typer tycks väl ingen veta, utom att de verkar vara som Afa ungefär, fast utan att ha nån riktig organisation.

Ordet global betyder nåt i stil med världsomspännande, och ordet intifada betyder typ avskakning och/eller rensning (har jag lärt mig på wikipedia). Jaha, världsomspännande rensning.

Det ordet översatte jag till engelska (med Google translate), och översättningen blev: global gutting. Detta översatte jag från engelska till galiciska och fick: globais evisceração. Från galiciskan till franska: mondial éviscération. Från franska tillbaks till svenska: World urtagningen.

World urtagningen - jaha? Det låter ju bara knasigt. Å andra sidan hade jag inte väntat mig några större ord-uppenbarelser. Nu går jag till mitt favoritställe när det kommer till att göra anagram, och genom det kör jag ordet global intifada. Här är varianterna det blev.

niofaldigt alba
tiofaldig banal
tiofaldig alban
bidat anglofila
bilagda foliant
blida ofantliga
bilda ofantliga

Jag försöker alltid att hitta dolda meningar och budskap bakom orden, och här kom jag visst nåt på spåret. Punkt fyra: anglofila. En anglofil är en som gillar allt engelskt. Jag antar att många anglofiler ser det amerikanska som en avart, en degenerering, av det engelska och det kanske är detta som ligger bakom bränderna (som ju var riktade mot butiker som kränger amerikanska varor). Case closed!
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , , / Ab, SvD, DN, SSvD

9 kommentarer:

Peace in mind sa...

Tur att man slutat med chips odyl till fredagsmys...ja man har slutat med fredagsmys överhuvudtaget.

Johnny sa...

Pim: Det är ju fredagsmyset man (jag) lever för. Ikväll blir det mys framför K-Special.

Magnus sa...

Om det fnnns ett till 'd' så skulle man kunna göra något med "dildo"... ;)

Johnny sa...

Magnus: Du får väl gå med i klubben och lobba innifrån för ett namnbyte till global intifadda. :-)

Magnus sa...

Johnny: Jag försökte lägga till ett ord eller två och få till en matchning med "Görans dildo-gnagarbang" eller nåt, men det är möjligen inte sådant de ysslar med...

Peace in mind sa...

K-Special är givet...frågan är bara vad som passar att intaga till? Sprit känns, ja lite malplacerat.

Johnny sa...

maria: Du försöker ju att totalt porrifiera global intifada.

Pim: Sprit vore smasken. Tyvärr är jag utan, så det får bli saft ikväll.

Anonym sa...

Lätt att skämta om det här när man bor på behörigt avstånd från tokstan. Jag är inte lika road. Var eldar de härnäst? Bostadshus? Det sociala experimentet och den politiska lekstugan Södertälje har spårat ut sedan länge. Någon som vill byta lägenhet?

Johnny sa...

anonym: Jo - skulle det vara min lokala ica som brann så skulle jag säkert inte skämta.