fredag, februari 27, 2009

Rippa från Spotify

Nu har Spotifys kopieringsskydd knäckts, kan man läsa i SvD. Jag har vetat hur och med vilket program man rippar låtar ur Spotify ett tag nu, men jag har inte velat blogga om det; vill inte reklama för något som sätter käppar i hjulen på en sån bra tjänst som Spotify.

Men ändå så tror jag inte det är så farligt. Jag tror inte att de som rippar låtar från Spotify gör det för att fylla sin hårddiskt. Ville man göra det så finns det enklare sätt. Dessutom så rippas filerna till ogg-formatet, vilket många antagligen inte är så bekväma med.

Jag tror att de som använder detta (eller dessa, för jag tror det finns två program ) gör det för att kunna ha låtarna i mp3-spelaren, eftersom den lösningen ännu inte verkar finnas till Spotify (fast det verkar vara på gång).
---
Läs även andra bloggares åsikter om

8 kommentarer:

Magnus sa...

Man kunde ju räkna ut med stortån att det här skulle inträffa. ´Lika bergsäkert som att krypteringsskydden för dvd och blu-ray knäcks allt eftersom de uppfinns. Men jag undrar vad Monique Wadsted säger?


Håller med om att de som kommer att använda programmen antagligen inte främst är ute efter att briljera med fildelning, men det är rätt ironiskt att bolagen själva ställer upp med miljontals låtar som snabbt kan spridas av den som vill.

Johnny sa...

Magnus: Ja det är ju bara att inse att allt som över huvud taget görs och distrubueras kommer att kopieras.

Magnus sa...

Det ultimata greppet för att kunna sprida saker och kommunicera dolt vore väl att uppfinna ett nytt protokoll, en slags underground-http, som skulle använda andra portar än de som brukas för vanlig http/ftp-trafik (lämpligen någonstans ovanför port 1024) och som kunde vara kompatibelt med vanliga datorer och brandväggar. Skulle inte alls synas för FRA, Antipiratbyrån och andra. Men det kanske redan finns sånt, jag är ingen hacker...?

Johnny sa...

Magnus: Do skriva kinesiska. :-)

Magnus sa...

Johnny: ja,. kineserna hackade ju Kävlinge kommuns hemsida (här i närheten) och la in en massa för oss oläsliug text plus bilder på Mao tse-Tung. Kävlinges webmaster sa att killarna nog inte hade en aning om vem de hade brutit sig in hos.... :D

Johnny sa...

Magnus: http/ftp och protokoll är kinesiska för mig.

John sa...

Vad är vitsen med att rippa från Spotify? Samma musik finns i bättre kvalité från ett flertal andra källor (torrents/ftp/direct connect osv osv) om man nu vill ha musiken lokalt utan att köpa den.
Visst, man vill ha musik på iPod, mobilen eller i offline-sammanhang men då är ju Spotify en av de sämre källorna att rippa från.

Streamad musik har ju sitt context; när man sitter uppkopplad och vill slippa det där nedladdningssteget (och eventuellt uppackningssteget) som krävs vid onlineköp/nedladdning.

Jag tycker despotify är något oerhört positivt, både för användarna, Spotify och musikindustrin. Lyckas dessa tre grupper samverka och hitta en gemensam lösning väntar en ljus framtid för prenumeration på streamad musik!

Johnny sa...

John: Jag läste om despoty på Copyriot, men jag fattade fan inte vad det var för nåt.