söndag, februari 08, 2009

Ett stycke Skogåshistoria

För ett bra tag sedan (typ 9 månader) utsåg jag ett hus till Skogås snyggaste. Det är ett skruttigt och illa tillvarataget hus men jag var ändå inte ironisk - för saken är den att hus som bygger på nån slags funktion blir automatiskt snygga.

Storvretsvägen-Fäbodvägen (1)

Bilden, som ligger på flickr, fick nyss en kommentar - en lång. Det var användaren flizzaff som hade en hel del att säga. Det finns inte så mycket av Skogås på nätet, så när någon lägger ut några fakta eller några små hågkomster så gör denne en gärning, tycker jag.
Det var kul att beskåda den höga byggkranen som svepte över husblocken vid Fäbodvägen. Då min bror och jag skulle göra försök att gå ut bland andra så kom " slåsspojken" och slog oss i våra magar där vi stod och tryckte utanför den kraftiga teakdörren i porten.
Här kan man läsa flizzaffs kommentar/berättelse.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

3 kommentarer:

Flizzaff sa...

Nu är Flizzaff här och snokar. Mycket roligt att någon uppskattar mitt trevande försök att återuppliva det tidiga Skogås som bottnar i min nostalgibetonade saknad av mitt livs största sötebröds-era.

Den som är intresserad kan gå in på flickr och titta på mina bilder från "gamla" Skogås och den story som jag håller på att väva ihop om sextiotalets Skogås.

Storyn blir formad mest ur den lilla grabbs ögon som jag då var men jag hoppas att kunna producera intressanta detaljer mitt i detta.

Flizzaff sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Flizzaff sa...

Min story finns i samband med fotot där jag står i en hall med skridskor på fötterna.