onsdag, februari 25, 2009

Westling utplånas

Jag hörde nyss, på morgon-tv, Reinfeldt säga att han räknar det som att ätten Bernadotte förs vidare. På nåt sätt känns det lite fräckt mot Daniels släkt; de hade säkert räknat med att deras släktnamn fördes vidare av sin son. Som det är nu så utplånas ju namnet Westling till förmån för Bernadotte.

Nå, om de nu får barn - vilket är det enklaste sättet att låta barnet bli en Bernadotte? Jo, enligt Wikipedia räcker det med att han inte anmäler sitt faderskap inom tre månader: "... om inte faderskapet fastställts inom tre månader efter födelsen så får barnet moderns efternamn.".
---
Läs även andra bloggares åsikter om , / mera om förlovningen: Ab, Sydsv

17 kommentarer:

Anonym sa...

Hehe - nej, namnet Westling får nog föras vidare på annat sätt. Gifter man in sig i ett kungahus, är det kungahusets namn som gäller!

Mina barn har efternamn efter sin far. Lite fräckt, tycker jag - det var jag som hade allt födslojobbet!

stationsvakt@gmail.com sa...

ab: Westlingarna kanske har flera ungar?

Elisabet. sa...

ab: det här med efteramn är lite krångligt.

Jag gifte mig till ett, i mitt tycke, ursnyggt efternamn som jag hade i 23 år .., men i stridens hetta tyckte väl den annars så snälle ex-mannen att jag gott kunde byta tillbaka till mitt flick-efternamn.

Det gjorde jag också.
Bums.

Men å, vad jag har ångrat mig ..-)

(Det andra var mycket finare!) hälsar madame Nilsson.

stationsvakt@gmail.com sa...

Elisabet: Du får byta helt och hållet, tycker jag. Om vanliga Karlsöner hade fått lägga sig till med ett von, då kunde du heta: Elisa von Bet. Det låter hyfsat coolt.

Anonym sa...

Johnny af Station (med franskt uttal så klart). Det hade varit nått!

stationsvakt@gmail.com sa...

mrarboc: Johnny de la Station kanske skulle vara ännu bättre. :-)

Anonym sa...

Jag har officiellt min mans namn i tillägg till mitt eget. När jag gifte mig fick man inte behålla enbart flicknamnet - vilket jag annars gjort!

Men vad är ett namn? Jag heter som någon jag faktiskt inte är släkt med. Konstigt.

Anonym sa...

"Johnny du gare du Nord"! Du får börja sjunga Brel-sånger, den saken är klar. ;)

stationsvakt@gmail.com sa...

ab: Bryn låter ju lite som Bryd (som i Helmer), och det är ju rätt tufft ändå.

Anonym sa...

Man får hoppas att Daniel har minst en bror eller manlig kusin så att familjenamnet förs vidare den vägen. Har vi nu infört full kvinnlig tronföljd så är det nog ingen tvekan om att dynastin förs vidare även när en prinsessa blir drottning, det är förresten likadant i England fst de inte har full primogenitur till tronen (som det heter på lärt lagspråk). Ingen i England, utom nån enstaka tokmonarkist, menar på allvar att Charles eller Wiliam skulle inleda en ny dynasti (huset Korfu? efter prins Philip) den dag en av dem blir kung.

stationsvakt@gmail.com sa...

magnus: Vi kanske borde införa val av kungar. man sitter i tio år eller så, och kan sedan bli omvald om man sköter sig bra.

Anonym sa...

Johnny: hmm det låter som nån slaga, eh, presidenter? ;)

stationsvakt@gmail.com sa...

Magnus: Jag menar att i och med Daniel så försvinner ju det där "magiska" blåa blodet, och då kan ju lika gärna nån annan vara kung - varför inte Daniels eventuella barn, om han skulle passa och folk vill.

Anonym sa...

Men vad tror du Knugen säger om den utsikten?

stationsvakt@gmail.com sa...

Magnus: Tja ... fast jag tror att om vi hade kungaval så skulle just den nuvarande kungen vinna.

Anonym sa...

Bernadotte i all ära hoppas bara att Reinfeldt inte för sina gener vidare mer med tanke på den olycka denna herre redan gett landet Sverige.

Pelle

stationsvakt@gmail.com sa...

Pelle: Politisk åskådning sitter nog inte så mycket i generna. Med en annan uppväxtmiljö kanske han hade blivit vänsterledare.