måndag, mars 02, 2009

Berättarrösten i moviemaker


---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

9 kommentarer:

Håkan (hakke) sa...

Eftersom dottern precis somnat hade jag ganska låg volym och vet du, jag hörde inget störande brus alls. Din röst lät bra, det hördes mycket väl vad du sa även på låg volym. När du började beklaga dig höjde jag lite (hon vaknade inte) och visst hörde jag lite brus men det var inte så det störde nämvärt. Så nu är frågan om det är olika ljud i våra skällor eller om vi är olika känsliga?

Anonym sa...

jag är nog känsligare än hakke för jag tycker det låter ankskit.

om jag bara kommer ihåg ska jag kolla med teknikerna på jobbet, tidigast onsdag morgon

bara för att förtydliga: är frågan varför låter det ankskit i moviemaker, eller är frågan hur kan jag spela in en spik till en film utan att det låter ankskit?

/karibien

Johnny sa...

Håkan: Rösten låter hyfsat i sig, men det är som att det ligger ett tjockt biljud/brus i en separat kanal.

karibien: Frågan är bäggedera, och även hur fasen man redigerar bort det. Finns det nån wma-redigerare tro?

Anonym sa...

min gissning är att din tredje fråga är överflödig - gammalt teknikerkväde: skit in - skit ut. dvs lägg inte ner en massa tid på att redigera bort skiten, se till att den inte finns på bandet från början. men som sagt, jag ska kolla när jag kommer till jobbet vilket blir tidigast onsdag

/karibien

Johnny sa...

karibien: Egentligen är det inte så vilktigt, för jag har inte tänkt pumpa ut min röst i parti och minut i bloggosfären. Däremot blir jag nyfiken, för jag har lyckats åstadkomma bättre ljud med betydligt sämre mikrofiner. Så det jag undrar är helt enkeelt om det är moviemakern som är dassig.

Anonym sa...

Hallå igen
sent omsider kommer här teknikernas svar

från data/servicekillens håll - har han prövat använda bättre mick?

från servicetekniker/filmredigeringsfreakhåll - varför ska han använda Moviemaker till spikarna?? Ta http://audacity.sourceforge.net/ istället till ljudspåret, det använder jag själv. skitbra och gratis.

Inte vet jag, men jag tror det är värt ett försök

/karibien

Johnny sa...

Karibien: Tack, det stämmer nog att det blir bäst. Bara att ha det fönstret öppet bredvid när man kollar på filmen. Det lär ju funka.

Anonym sa...

En tanke slog mig just, du kan få problem att använda två program med ljudhantering samtidigt.

Om du ska spela upp filmen i Movie maker (för att veta vad du ska berätta om i speakertexten) och samtidigt spela in i Audacity så lär båda programmen försöka göra anspråk på ljudkortet. På jobbet har vi två ljudkort, så kan vi spela upp ljud från exvis en hemsida samtidigt som vi spelar in det i vårt ljudredigeringsprogram.

Annars får du nog bestämma i förväg vad du ska säga i speakertexten snarare än "livekommentera" filmen som spelas upp. Såvitt det inte finns något sätt stänga av ljudet på uppspelade filmen?

Ännu en tanke slog mig, kan det vara en sån ljudkollision som är orsaken till movie maker-ankskiten?

...undrar jag som är totalt okunnig om filmskapande...
Jag nöjer mig med bara ljudet
/k

Johnny sa...

K: "Ännu en tanke slog mig, kan det vara en sån ljudkollision som är orsaken till movie maker-ankskiten?" - ja det där var en tanke jag inte hade tänkt på.