tisdag, mars 03, 2009

Inspiration på Fotosidan.se

Via Beta Alfa fick jag upp ögonen för att det finns en jäkla massa bloggar på Fotosidan.se, och att man där kan bli medlem samt skapa en egen blogg. Men det finns regler.
Är Fotosidan för dig? Fotosidan är en sajt för dig som har ett seriöst fotointresse. Du behöver inte vara duktig eller ha hållit på länge alls, men du skall ha intresset och viljan att bli bättre. Läs gärna den här texten först och se om Fotosidan passar dig. Vill du bara ha en sajt att ladda upp lite lattjobilder på rekommenderar vi tex Flickr.
En första reaktion skulle ju kunna vara att man blir lite sur; 'Vadå, liksom? Duger inte mina lattjobilder?', men det är en barnslig reaktion. Jag tror att såna regler är bra och faktiskt gör att en sidas standard upprätthålls.

Rannsakar jag mig så är det faktiskt "lattjobilder" som jag själv producerar, och både min kamera och min inställning till fotograferande är rätt sjavig. Däremot såg jag direkt att det fanns en jävla massa inspiration att inhämta därifrån, och jag håller nu som bäst på att fylla en mapp i Google Reader med bloggar därifrån.
---
Läs även andra bloggares åsikter om ,

11 kommentarer:

RvS sa...

Haha, sjukt.

Kollade just på BetaAlfa (för första gången på flera månader, och därifrån till Fotosidan, för 5 minuter sen!

RvS sa...

...där jag läste om Hyperfokal ->

http://www.fotosidan.se/blogs/straightphotography/28957.htm

Johnny sa...

RvS: Samma här. Hyperfokal fångade mig också. Inget jag kan göra med min kamera kanske, men det fick mig att bli inspirerad till att testa skärpeomfånget på makron i min kamera. Kul, ska testa när jag kommer hem.

jansson sa...

Jag är medlem på fotosidan. Men nån blogg har jag inte där. Bara lite bilder.

Johnny sa...

jansson: Vad kul. Vad är det för adress?

jansson sa...

Här är direklänk:
http://www.fotosidan.se/member/view.htm?ID=107549

Steffe sa...

Flickr är ju internationellt vilket passar mig. Men jag har träffat (och fotograferat), några personer som använder sig av fotosidan, tycker det verkar vara en ganska stillsam community. Jag har hittat många "seriösa" fotografer via flickr som har inspirerat mig rätt mycket. Och ganska många lattjobilder också för den delen.

Johnny sa...

jansson: Ah. Den isrejsande hunden var bra. :-)

steffe: Jo, flicker är ju störst och bäst, men det är också skönt med lite svenskt, tycker jag.

Bengt sa...

Alla är välkomna på Bild och foto's community...även med Lattjobilder..
http://bildochfoto.ning.com

Annars kan du väl starta en egen fotocommunity med Ning
stationsvakt.ning.com kanske...

Fotosidan är på tok för seriösa. Tycker att det är för stort också. Det har förlorat gemytlighet...

Anonym sa...

Vi har skrivit de där reglerna för att sätta ribban lite och ställa lite krav. Vi tror att medlemmarna kommer få större utbyte om vi har lite krav.

Gemytligheten kan alltid diskuteras, och med 125.000 medlemmar så är det ju en av de saker vi brottas med. Men vi har försöka hjälpa till med Intressegrupperna:

http://www.fotosidan.se/groups/index.htm

Dock tror jag utan tvekan att om du är så intresserad att du läser bloggarna på Fotosidan så kommer du plats som medlem! :)

Välkommen!

/David, en av grundarna till Fotosidan.se

Johnny sa...

Bengt: Men stort betyder stort urval att hitta grejer i också. fast gemytligheten vet jag ju inget om förstås.

david: Tack så mycket. Men jag börjar med att läsa bloggar jag. Egentligen är jag mer intresserad av efterbehandlingen (läs photoshoppandet) än själva fotandet, tror jag.