torsdag, mars 26, 2009

Bowie dödar en örn

Kulturbloggen skriver om David Bowie, och om en dvd som ska släppas. På dvd:ns bonusmaterial finns låten "Always Crashing In The Same Car" med. Jag har alltid gillat den, men jag har aldrig direkt tänkt på vad som sjungs.Jag har väl dock haft något slags halv-hum om orden, men inte förän idag kollade jag upp dem. Han sjunger, visar det sig, "Those kilometres and the ...". Jaså det var kilometres han sjöng ... jag har alltid tänkt att det var: "I kill an eagle and the ...".
---
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

6 kommentarer:

Översättarhelena sa...

Jag älskar felhörningar, och den var riktigt bra! En av mina bästa är: "Stop in the Neighbourhood", som jag långt upp i vuxen ålder trodde att The Supremes sjöng.

Johnny sa...

ö-helena. Ordet felhörning är lustigt också. Det låter som en geometrisk figur. Borde det inte vara felhöring?

Magnus sa...

Just i den där låten trodde jag att det var "With kilometers to the red lights/I was always looking left nd right/Oh, but I'm always crashing..." En mycket osäker bilförare som trots det (eller just därför?) ständigt har problem.

En annan miss: i Amy Winehouses heta r'n'b-ballad "In My Bed" där hon vänder sig till en snart dumpad pojkvän, hörde jag

You'll never get mama right
like two ships passing in the night...

-hon menar "mama" som sydstatsslang: 'din tjej', förmodade jag. I verkligheten är det "get my mind right"!

Johnny sa...

magnus: Haha - ett problem det där, som sedan lp-skivorna(som ju ofta innehåll texterna) försvann och ersattes med mp3:or, lär öka.

Magnus sa...

Johnny: ett par favoriter är dessa från Steppenwolfs "Born To Be Wild"

Get the motor runnin'
Hit 'em off the highway!

och

Like a Jew, Nature's child
We were born, born to be wild

Bättre än originalet! :D

Johnny sa...

Magnus: felhörningar är ofta bättre - även när det gäller ljud. jag har rätt störande grannar som ibland spelar för högt. men ibland har jag förlåtit dem då musiken har låtit rätt sjysst .... har jag trott. Det som lät bra, med tung bas och allt det där, genom mitt tak, har visat sig vara typ Britney och liknande.