onsdag, mars 25, 2009

Kaskelot

Jag läser i DN att ett par gånger i jordens historia så har syrehalten i atmosfären ökat ordentligt, med följden att jordens varelser har ökat i storlek. Första syrehöjningen: Från mikroskopiskt till femtioörings-storlek. Andra syrehöjningen: Från femtioöringsstorlek till dinosauriestorlek. Det är naturligtvis mer komplext än så, vilket man kan läsa om i artikeln, men så har ändå skett.

Artikeln illustreras med några kaskeloter. Visst är det så att man vill stava kaskeloter med två t: kaskelotter, men det är alltså bara ett t som gäller. Och visst är det så att kaskeloter på nåt vis för tankarna till suddegummin.Undras förresten vad som kommer att hända om det blir en tredje ökning av syrehalten.
---
Läs även andra bloggares åsikter om ,

2 kommentarer:

Terra sa...

Jag gillar inte DN-artikeln och hur den ger en intrycket av att livet på jorden bara precis blir större och större. Man får lätt intrycket av att syrehalterna idag är som allra högst rent historiskt, vilket de långt ifrån är.

Johnny sa...

Terra: Jag förstår vad du menar. Jag fick en inre bild av någon som satt på en sån där syre-bar och sög i sig, och växte sig genom taket.