onsdag, mars 04, 2009

Kollektivt undermedveten blodpudding

Jag är tydligen riktigt in touch med det kollektivt undermedvetna just nu. Det här skrev jag i en kommentarstråd inne hos Maria igår.



Just det, när jag handlade igår råkade jag spana in blodpuddingen. Jag har alltid så dålig fantasi när det kommer till mat (det blir mest pasta, alltså) så när jag råkade se blodpuddingen blev jag glad och köpte'n; variation förnöjer, typ. Och nu när jag tittade in på Svt:s Rapport-sida ser jag detta.


---
Läs även andra bloggares åsikter om ,

17 kommentarer:

Anonym sa...

Blodpudding är ännu ett exempel på åtstramningstider där det som tur är fortfarande fins godare alternativ på menyn om man nu inte gör som vår Regering i dessa myglaretider och ger fan i allt.

PelleTrix

Peace in mind sa...

Jag vet vad det beror på, att konsumtionen rasat i höjden (hur kan den rasa i höjden fö?). Hundarnas bästa godis heter blodpudding, långsamt torkad i ugn och så skippa lingon och stuff...

Är blodpuddingen slut duger nötvom, ja alltså komage. Torkad och mycket nyttig enl påsen:)

Mrs Li sa...

Blodpuddingen har många namn i dåliga tider, radhusbiff till exempel.

Blodingen smakar bäst med vitkålssallad med lingon i, tycker jag.

Mina ungar ville helst äta den ostekt när dom var små. Dom stod och tiggde vid skärbrädan ;) Hua...

stationsvakt@gmail.com sa...

pelletrix: Blodpudding är gott.

pim: I ugn??? Det var nytt för mig.

Mrs Li: Jag föreslog för en av mina ungar idag att man kunde ju rulla bollar av blodpuddingen, och steka som köttbullar. Föll inte i god jord.

Peace in mind sa...

I ugnen, för hundar...i stekpanna för människor. Grejen är ju bara att man måste äta så förtvivlat mycket för att bli mätt. Äh, vi lämnar ämnet...talar vom istället...

Plastfarfar sa...

Dränkt i fett var Rapports blodpudding helt enkelt äcklig. Dom visade dessutom det inoljade stekjärnet i fråga i tid och otid under inslagets gång.

Blodpudding, rätt tillagad med lite fett och helst i mikron, är bra nära en delikatess. Serveras mycket riktigt med vitkål, lingonnsylt (Felix rårörda!) och en baconskiva eller två.

Skäms på er , Rapport!

stationsvakt@gmail.com sa...

Pim: Vom ska nog testas på resurang först, tillagad av en riktig kock, innan man försäker själv.

Mikron???!! Måste provas.

Peace in mind sa...

För att fortsätta tråden...vommen ser ut som små torra drinktilltugg, luktar som fisk och hundarna säger att det är asgott. Jag testar nog en dag...och kanske droppar jag en påse utanför ditt jobb:)

stationsvakt@gmail.com sa...

Pim: Haha, ja gör det. :-)

Petronella sa...

Ojdå! Köpte själv blodpudding härom veckan för första gången på ett år.

Dock inte på grund av dålig ekonomi. Tycker det är gött bara och väldigt enkelt att tillaga.

stationsvakt@gmail.com sa...

Petronella: Men jävligt svårt att skära!

Petronella sa...

Finns säkert nåt käckt gammalt husmodersknep för det! Typ spola varmvatten på kniven mellan varje skiva. Får googla det du;)

stationsvakt@gmail.com sa...

petronella: Varmvatten hjälper, men det är ju så jäkla trist att behöva skölja kniven hela tiden.

Petronella sa...

Hmm. Nu kom jag på en uppfinning. Tänk en äggdelare fast större - en blodpuddingsskärare!

Jag är ett geni!

stationsvakt@gmail.com sa...

Petronella: äggdelare ... jag tyckte det stod äggledare.

Petronella sa...

Haha ja den tabben har jag själv gjort någon gång. Säger nog lite om vad man är för typ av person när man ständigt gör såna associationer:-)

Men blodpuddings-delare, vad tror du? Ska vi dela på vinsten?

stationsvakt@gmail.com sa...

petronella: Nä, det var ju din ide. Men det behövs nog kraftiga trådar.