fredag, mars 13, 2009

Nya King-filmer

Det kanske inte är nyheter för dig, men för mig var det nytt. Stephen Kings bok "Det" ska bli film igen. Senaste gången den blev det var 1990. Den var väl sådär - inte speciellt läskig i alla fall. Det blir Dave Kajganich som ska transformera boken till nytt filmmanus, men när filmen blir av framgår inte.

Men redan i år eller nästa blir det en del Stephen King på vita duken och som tv-serie. På imdb ser jag att boken "Talismanen" blir tv, och att de riktig goda böckerna "Om en Buick 8" och "Benrangel" blir biofilm.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

5 kommentarer:

Plastfarfar sa...

Christine från 1983 fick mig att aldrig gå framför en uppstartad bilmotor. Än i dag går jag bakom en bil hellre än framför när motorn är igång. (C kan säkert hantera en backväxel, men ändå) Filmen såg jag aldrig, men läbbig värre var boken.

Blir det någon uppföljare 2010 så kan den utan vidare börja med "I'm heeere" vad mig anbelangar.

Fred sa...

Det är verkligen på tiden att "Det" blir filmatiserad igen, eftersom miniserien är förfärlig. Tim Curry är bra som clownen, men allt faller tyvärr platt i övrigt. Så det ser jag verkligen fram emot :)

Johnny sa...

pf: Filmen, som jag har sett, var faktiskt - helt oväntat - ganska spännande.

Fred: Håller med om serien. Men storyn har ju faktiskt förutsättning att kunna bli läskig, med rätt regissör.

Pseudonaja sa...

It/Det är faktiskt en av de ruggigaste böcker som jag har läst. Jag tror egentligen aldrig att det går att få en film som täcker allt. Den är för komplex och mörk.
Det finns faktiskt en antydan om att en uppföljning i bokform kan komma. I Kings Dreamcatcher åker ett par av huvudpersonerna till Derry och ser ett klotter med texten: "Pennywise lives!"

Johnny sa...

pseudo: I så fall är det en copycat.
Buick 8 - den är bra. Faktiskt - jävligt bra. Läs den.