Ibland får jag det där suget att jag måste testa garum. Nu blir det aldrig så att jag testar, utan nöjer mig med att kika runt på nätet om saken. Men fan, hade jag ett sommarställe, eller nåt i den stilen, så skulle jag nog testa att göra egen. Nå, det verkar som så att vill man veta ungefär hur garum en gång smakade så ska man testa "Colatura". Så här går tillverkningen till.
(Jag upptäckte "Colatura" via Matälskarens gamla blogg).
---
Läs även andra bloggares åsikter om Colatura, garum
5 kommentarer:
Men har du hittat colatura nånstans i Sverige? Jag har letat i åratal! Snart blir det till att importera.
Det låter inte som det skulle smaka så värst annorlunda från asiatisk fisksås faktiskt. Eller worshestersheireririerrr...sås
Ö-helena: Den här bloggaren kanske vet besked:
http://annasskafferi.blogspot.com/2007/11/colatura.html
Terra: Enligt länken ovan smakar den så här: "Colaturan är SALT. Och smakar fisk. Fisk i kubik. Jämfört med asiatisk fisksås, i alla fall den jag råkar ha hemma just nu, är den betydligt saltare men också rundare i smaken."
Tack! Ska fråga henne.
ö-helena: Vad bra. Säg till om det nappar.
Skicka en kommentar