tisdag, april 14, 2009

Ofta sagt i film

Jag kom just att tänka på en sak. I filmer man har sett, undras hur många gånger man ha fått se följande? Någon petar på något rött och fuktigt, gnider det mellan tummen, pekfringret och långfingret, luktar på det och utbrister:
It's blood!!
Det måste handla om hundratals.
---
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

10 kommentarer:

Magnus sa...

Råkade få in "Son of Lassie" på TCM häromdagen - den är gjord '45, utspelar sig tydligen i Norge under nazisternas ockupation, och vår fyrbente vän Laddie, avkomling av Lassie, tappar kontakten med en amerikansk soldat, tydligen har de båda smugglats in för att hjälpa motståndsrörelsen. Hunden plockas givetvis upp av tyslarna, och en av dem föreslår att man ska låta Laddie sniffa upp husse, men hans chef ger honom en uppsträckning:

"Ni är en clown. Det ska till att vara lika besatt av hundar som ni för att komma på idén att starta en expedition och följa hunden över hela Norge!" :D

Magnus sa...

Ett ännu bättre citat (just läst) från samma krig. Heinrich Mann antecknar i dagboken efter att ha hört Hitler tala i radio hösten 39: "Ett tal är verkligare än verkligheten. Det är bara fakta som kan förirra sig, inte Führern." *asg*

Johnny sa...

Magnus: "Råkade få in". Ha! Säg som det är, du sitter som klistrad framför Lassie-filmerna (och gråter när det är synd om henne).
:-D

Anonym sa...

Ibland säger de, t ex en polis:
"Det är färg..."
:-) Molly Ginger.

Emmeli sa...

Det här är väl något liknande? Men lite mer irriterande på något vis. http://www.youtube.com/watch?v=HOIrXGd51jE

Johnny sa...

Molly: De kanske kör varannangångsprincipen. :-)

Emmeli: Shit alltså, och så tycker man att man själv ständigt upprepar sig i bloggen.

P-E Fronning sa...

Jo, det finns ett antal scener man fått se i många amerikanska filmer/tv. Så går det när saker görs enligt ett schema på löpande band. Nästa gång jag får se ett tydligt exempel ska jag lägga det på minnet och meddela dig.

Ah. Scenen där någon polis (ibland annan) försöker vara förstående inför ett offer/anhörig och säger något med innebörden "jag vet hur du känner det" och offret vänder sig om, med närmast förakt i blicken, och säger "du har ingen aaaning om hur jag känner det". (Ibland kan då den förstående kontra med att han faktiskt varit med om något liknande.) Känns den igen?

Johnny sa...

p-e: Haha, den känns mycket igen. :-)

Petronella sa...

Intressant det där med "It's blood!". Klart som fan det är liksom.

Undrar hur ofta repliken sagts i VERKLIGA livet? Inte så ofta tror jag.

Tänker att det hela blir en slags dumförklaring av tittarna.. att de inte fattar vad det röda är som ligger i pölar kring liket förrän någon SÄGER det. Eller - en kvarleva från svartvit-tiden??

Johnny sa...

Petronella: På riktigt - skulle man överhuvud taget peta i okända vätskor?